Το supercar 6C και όλες οι νέες Alfa Romeo που περιμένουμε μέχρι το 2027

alfa romeo supercar

Ο πόθος για ένα σύγχρονο supercar από την Alfa Romeo μοιάζει ασυγκράτητος: το νέο δημιούργημα της ιταλικής εταιρείας, που αποκαλείται 6C, θα έχει ήδη κάνει sold-out πολύ πριν την αποκάλυψή του το προσεχές καλοκαίρι.

Για την ακρίβεια, η Alfa Romeo 6C ή 33 Stradale -αν όντως επιλεχθεί κάποια από αυτές τις ονομασίες- δεν έχει λάβει ακόμη την τελική έγκριση της μητρικής Stellantis. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στον προσεχή Απρίλιο, όταν πλέον το supercar «θα έχει κάνει sold-out πριν καν το αποκαλύψω» σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Ανεπίσημα σχέδια της πιθανής εμφάνισης του νέου supercar της Alfa Romeo
Ανεπίσημα σχέδια της πιθανής εμφάνισης του νέου supercar της Alfa Romeo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Γάλλος άφησε να εννοηθεί ότι ο σχεδιασμός της 6C θα έχει ιδιαίτερα έντονες επιρροές από το παρελθόν και της σχεδιαστική κληρονομιά της Alfa Romeo. «Δουλεύουμε πάνω σε κάτι που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε την 8C στο μουσείο του Arese, και θα μας κάνει περήφανους για τη συνεισφορά μας στην ιστορία της Alfa Romeo. Αυτό είναι που θέλουμε.

»Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης εν έτει 2022, σε έναν όμιλο όπως η Stellantis, κάνει τους πάντες να σκέφτονται πως είμαστε τρελοί» τόνισε ο Imparato, και κατά πολλούς αυτή η δήλωσή του παραπέμπει στη χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης από το νέο supercar, αντί ηλεκτρικού.

Πάντως, όπως εξήγησε ο Γάλλος, η 6C θα «συμβάλλει στο DNA» της σύγχρονης Alfa Romeo, και επίσης θα είναι ένα street-legal αυτοκίνητο - δηλαδή δεν θα οδηγείται μόνο στην πίστα αλλά και στους δημόσιους δρόμους. «Θα είναι εμβληματικό, σούπερ-σέξι και άμεσα αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo με την πρώτη ματιά» τόνισε, και υπαινίχθηκε ότι μπορεί να φτάσει στα σύνορα των hypercars, με τιμή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Alfa Romeo 6C θα γίνει, έτσι, το σύμβολο της νέας Alfa Romeo. Κάτω από αυτή θα εξελίσσεται κανονικά το πρόγραμμα της ιταλικής εταιρείας, που προβλέπει την παρουσίαση τουλάχιστον ενός καινούριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάθε χρόνο μέχρι το 2027 - οπότε και θα εξηλεκτριστεί πλήρως η γκάμα της. Ήδη, μάλιστα, η διοίκησή της στο Τορίνο έχει παρουσιάσει στη Stellantis το πλάνο της μέχρι και το 2030.

Σε πρώτη φάση, το 2024 περιμένουμε το συμπαγές B-SUV της Alfa Romeo, πιθανότατα με την ονομασία Brennero, που θα είναι αδερφό μοντέλο με το νέο Jeep Avenger αλλά θα διαθέτει πιο σπορτίφ προσανατολισμό. Το 2025 θα ακολουθήσει η εκρηκτική νέα Giulia, που θα αγγίζει τους 1.000 ίππους, ενώ το 2026 θα έρθει η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, γενιά της Stelvio.

Η Giulia θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Stellantis συνολικά που θα βασιστεί στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου. Η αρχιτεκτονική αυτή θα είναι στην αιχμή της τεχνολογίας και θα προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη σε όλες τις εταιρείες του ομίλου - όπως τη συνδεσιμότητα με το δίκτυο 5G, που θα επιτρέψει την εφαρμογή πολύ πιο προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και διασύνδεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τα παραπάνω ηλεκτρικά μοντέλα -Brennero, Giulia, Stelvio- που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή τριετία, ο Imparato άφησε να εννοηθεί πως η εταιρεία εξετάζει και μια σειρά άλλων μοντέλων με sedan ή hatchhback αμάξωμα ή ακόμα και Roadsters. Όπως τη νέα Giulietta και την αναβίωση της Spider Duetto και της GTV, πιθανώς.

«Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ανοίγει τόσες πολλές ευκαιρίες για μένα, από σχεδιαστική άποψη» είπε ο Imparato, εννοώντας πως πάνω στην ίδια πλατφόρμα μπορούν να βασιστούν μια σειρά από εντελώς διαφορετικά αμαξώματα. «Ό,τι καλύτερο για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η [αναγέννηση της] Spider Duetto. Ανοίγει την ευκαιρία για sedan ή για ένα hatchback της κατηγορίας C, για τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα», συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Η θρυλική, πλέον, Alfa Romeo 8C οδεύει πλέον προς το μουσείο του Arese
Η θρυλική, πλέον, Alfa Romeo 8C οδεύει πλέον προς το μουσείο του Arese
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι από το 2025 όλες οι νέες Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές, η Tonale το 2022 και η Brennero του 2024 θα είναι τα τελευταία μαζικής παραγωγής αυτοκίνητα της εταιρείας που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης - αποκλειστικά, ή ως μέρος ενός υβριδικού συστήματος, όπως στην περίπτωση της δεύτερης.

H Alfa Romeo C43 του πρωταθλήματος της Formula 1 2023
H Alfa Romeo C43 του πρωταθλήματος της Formula 1 2023

Τέλος, ο Imparato δήλωσε πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2023 η Alfa Romeo θα ανακοινώσει και τα πλάνα της για την συμμετοχή της στη σκηνή του διεθνούς motorsport. Θυμίζουμε ότι η συνεργασία της με τη Sauber στη Formula 1 θα λήξει στο τέλος του 2023, καθώς η ελβετική ομάδα θα αγοραστεί σταδιακά από την Audi μέχρι το τέλος του 2025. «Θα μείνουμε στο motorsport, ο σκοπός μας είναι να παραμείνουμε», κατέληξε ο Γάλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ