Το supercar του 2023 και όλες οι νέες Alfa Romeo ως το 2027

Alfa Romeo Sportscar

Η διοίκηση της Alfa Romeo έχει ήδη στα χέρια της τα σχέδια ενός νέου supercar, που φημολογείται από καιρό ότι θα αναβιώσει τη θρυλική 33 Stradale - και αναμένεται να αποφασίσει την παραγωγή του μέσα στο προσεχές πεντάμηνο.

Το επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας του Μιλάνου, Jean-Philippe Imparato, λέγοντας πως «θα μπορούσε να είναι ένα εμβληματικό, σούπερ-σέξι και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo με την πρώτη ματιά», χωρίς να διευκρινίσει αν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή αν θα διαθέτει μόνο/και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

(Κεντρική φωτό & πάνω): Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια για το επερχόμενο supercar της Alfa Romeo
(Κεντρική φωτό & πάνω): Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια για το επερχόμενο supercar της Alfa Romeo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που είναι βέβαιο, πάντα κατά τα λεγόμενα του Γάλλου διευθύνοντα συμβούλου της Alfa Romeo, είναι πως θα είναι μια κατασκευή αποκλειστικά της Alfa Romeo - που σημαίνει πως δεν θα μοιράζεται ούτε το δάπεδο ούτε τα μηχανικά μέρη με άλλα supercars της Stellantis, όπως τη Maserati MC20. Ήταν το 1969, με τη Spider όπως είπε ο Imparato, «η τελευταία χρονιά που το σήμα της Alfa Romeo τυπώθηκε πάνω σε ένα σασί. Θα ήταν πολύ ωραίο να το κάναμε ξανά».

Τα λόγια του Imparato για το ιταλικό supercar ήταν πως «ναι, εργαζόμαστε σε κάτι σπάνιο από την Alfa Romeo», εννοώντας ένα μοντέλο περιορισμένων αντιτύπων. «Δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά προχωράει. Η τοποθετησή του [στην αγορά] προχωράει. Έχουμε τόσους φίλους μας που ζητούν κάτι ξεχωριστό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato

Ο Γάλλος στη συνέχεια είπε ότι ίσως να είναι σε θέση να δώσει κάποιες απαντήσεις στους φίλους της εταιρείας μέχρι το Μάρτιο. Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν θα είναι ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για την πίστα, αλλά για καθημερινή χρήση. Μάλιστα, εικάζεται ότι από πλευράς ισχύος και εμφάνισης δεν αποκλείεται να πλησιάσει στα σύνορα των hypercars, καθώς ο Imparato υπαινίχθηκε ότι η τιμή του θα είναι πολύ υψηλή, και κατά τα φαινόμενα εξαψήφια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H θρυλική Alfa Romeo 33 Stradale του 1967
H θρυλική Alfa Romeo 33 Stradale του 1967

Προσφέροντας περαιτέρω πληροφορίες για το σχεδιασμό του σύγχρονου supercar της Alfa Romeo, ο CEO της εταιρείας είπε πως «αν επισκεφτείς το μουσείο του Arese, θα βρεις πολλές ιδέες από το παρελθόν μας», και συμπλήρωσε πως το αυτοκίνητο αυτό θα πορεύεται παράλληλα με τα υπάρχοντα, εμπορικά μοντέλα της γκάμας της Alfa Romeo. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα έχει την ίδια σχεδιαστική «γλώσσα».

Οι νέες Alfa Romeo μέχρι το 2027
Η γκάμα της ιταλικής εταιρείας, για την οποία μίλησε ο Γάλλος, θα εμπλουτίζεται με ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Του χρόνου περιμένουμε τις ανανεωμένες Giulia και Stelvio που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, αφού πρώτα παρουσιαστούν δύο ακόμη εκδόσεις την Tonale - η σπορτίφ 280 ίππων, και στις αρχές του 2023 η Plug-in υβριδική της.

Alfa Romeo Tonale Hybrid
Alfa Romeo Tonale Hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Imparato, στη συνέχεια, επιβεβαίωσε ότι θα έρθει ένα μικρό και ένα μεγάλο SUV από την Alfa Romeo. Το πρώτο αναμένεται να είναι το συμπαγές B-SUV Brennero το 2024, και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ως αδερφό μοντέλο με το νέο Jeep Avenger - αλλά με διαφορετικού προσανατολισμού φιλοσοφία και ρυθμίσεις.

Το μεγάλο SUV πιστεύεται ότι θα είναι το 2026 η νέα γενιά της Stelvio, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Ανάμεσα στα δύο αυτά SUV, το 2025 θα παρουσιαστεί η ολοκαίνουρια Giulia, καθώς η συνεχιζόμενη επιτυχία των sedan παγκοσμίως θα την κρατήσουν στη γκάμα της εταιρείας.

Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Alfa Romeo Giulia
Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Alfa Romeo Giulia

Μάλιστα, η νέα Giulia θα διατηρήσει το διαχρονικό της χαρακτήρα ως sports-sedan, με τις επιδόσεις στο επίκεντρο του εξηλεκτρισμού της. Κι επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα είναι το πρώτο μοντέλο της Stellantis που θα βασιστεί στην καινούρια ηλεκτρική πλατφόρμα του πολυεθνικού γίγαντα - ενσωματώνοντας τεχνολογίες όπως η συνδεσιμότητα 5G, που θα επιτρέψει τη ραγδαία αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ψυχαγωγίας-πολυμέσων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Imparato, επίσης, επιβεβαίωσε πως για όλες τις μελλοντικές Alfa Romeo θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παραγωγής σπορ έκδοσης Quadrifoglio Verde. Η απόφαση θα ληφθεί για κάθε μοντέλο μεμονωμένα, αναλόγως της έρευνας αγοράς.

Η ανανεωμένη Alfa Romeo Stelvio του 2023
Η ανανεωμένη Alfa Romeo Stelvio του 2023

Ποιες νέες Alfa εξετάζονται
Η Alfa Romeo πρόσφατα κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, και πέραν των υπερ-εμπορικών μοντέλων που ετοιμάζει για την προσεχή πενταετία εξετάζει και αρκετές ακόμη επιλογές διαφορετικών αυτοκινήτων για να προσθέσει στη γκάμα της. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, hatchbacks σαν μια πιθανή διάδοχο της Giullieta, sportscars όπως μια νέα GTV, ή και roadsters όπως η ενδεχόμενη αναβίωση της -αρχέγονης ή και σύγχρονης- 124 Spider.

Όλα αυτά μπορούν, λέει ο Imparato, να βασιστούν στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, μιας και αυτή προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες. Μάλιστα, ο Imparato άφησε σαφείς ενδείξεις για μια νέα 124 Spider, λέγοντας κάπως αινιγματικά πως «ο καλύτερος δρόμος για την ηλεκτροκίνηση είναι μια Duetto, ο ήχος της σιωπής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε πως μετά το 2025 όλες οι νέες Alfa Romeo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, και από το 2027 θα σταματήσει η διάθεση νέων Alfa Romeo με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η φετινή Tonale ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που παρουσίασε η εταιρεία και είχε εκδόσεις αποκλειστικά με θερμικό κινητήρα. Τέλος εποχής, αναμφίβολα.

Όσο για τα τελειώματα της δεκαετίας, από το 2027 μέχρι το 2030, η Alfa Romeo έχει παρουσιάσει το στρατηγικό της πλάνο στη διοίκηση της Stellantis, και κάθε χρόνος κερδοφορίας θα της επιτρέπει να παρουσιάζει και ένα νέο μοντέλο για τον επόμενο χρόνο.

Alfa Romeo: Μετά τη F1
Τέλος, όσον αφορά στην εμπλοκή της Alfa Romeo στο διεθνές motorsport, είναι ήδη γνωστό ότι η συνεργασία της Alfa Romeo με τη Sauber F1 θα λήξει στο τέλος του 2023 - μιας και έπειτα η ελβετική ομάδα θα αγοραστεί από την Audi, για να διαμορφωθεί η εργοστασιακή ομάδα του Ingolstadt στη Formula 1 από το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Imparato είπε ότι η Alfa Romeo θα αποκαλύψει τα νέα αγωνιστικά της πλάνα τον Ιούνιο του 2023, υποστηρίζοντας πως «έχουμε πολύ καλή σχέση με την Audi, και είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη F1. Η αφοσίωσή μας είναι στο 2022 και το '23. Παράλληλα, μελετάμε το μέλλον, και οι αποφάσεις μας θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά δεδομένα παγκοσμίως. Θα μείνουμε στους αγώνες, η επιθυμία μας είναι να μείνουμε», κατέληξε ο Γάλλος.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ