Τι γιορτάζει η Alfa Romeo το 2023

Alfa Romeo 8C

Το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, διοργανώνει φέτος 12 παρουσιάσεις που σαν αφορμή έχουν να γιορτάσουν τις πολλές σημαντικές επετείους που φέρνει το 2023 για την Alfa Romeo.

To Quadrifoglio, η Autodelta, η Giulia Sprint GT, o Giuseppe Busso και οι θρίαμβοι στο θεσμό του DTM. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές στις οποίες το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese θα επικεντρωθεί με ειδικές παρουσιάσεις κάθε μήνα του 2023. Πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου δημιούργησαν μια παράλληλη συλλογή με σπάνια αντικείμενα, έγγραφα, αλλά και πρωτότυπα που ρίχνουν φως σε αθέατες πτυχές των ιστοριών που έχτισαν το μύθο της Alfa Romeo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος κύκλος τη φετινή χρονιά ξεκινά με μια ημέρα αφιερωμένη στην 8C Competizione, η οποία κλείνει 20 χρόνια από την πρώτη της παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και συνεχίζεται το Φεβρουάριο με τα 40α γενέθλια ενός εκ των πλέον δημοφιλών μοντέλων της μάρκας, της Alfa 33.

Alfa Romeo

Η άνοιξη θα είναι γεμάτη από ιστορίες που όλοι οι φίλοι της Alfa Romeo λατρεύουν: Την 60η επέτειο του θρυλικού αγωνιστικού τμήματος της Autodelta, την 110η επέτειο γέννησης του Giuseppe Busso και τα 30α γενέθλια της 155 που έσπασε όλα τα ρεκόρ στο γερμανικό θεσμό του DTM. 

Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, το Μουσείο θα αποκαλύψει την αθέατη πλευρά του Quadrifoglio από την εμφάνιση του το 1923 στο Targa Florio, μέχρι και την εξέλιξη του μέσα από τους αγώνες και τα αυτοκίνητα παραγωγής. Στη συνέχεια, δύο λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως η παραγωγή βαρέων οχημάτων από την Alfa Romeo, αλλά και η μεταφορά της παραγωγής της στη Βραζιλία θα αποκαλύψουν μια ακόμα σελίδα της ιστορίας της μάρκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σεπτέμβριο θα έρθει η σειρά της Montreal, ενώ τον Οκτώβριο οι ειδικοί του Μουσείου θα ασχοληθούν με τη συνεργασία της Alfa Romeo  με την Carrozzeria Zagato. Το Νοέμβριο, ακόμα μια σημαντική επέτειος, εκείνη των 60 χρόνων από τη δημιουργία της Giulia Sprint GT, θα προσκαλέσει τους φίλους της μάρκας στο μουσείο, ενώ το κλείσιμο της χρονιάς θα αφιερωθεί στην ιστορία της Alfa Romeo κατά τη διάρκεια του 2ου Π.Π., όπου η παραγωγή μεταφέρθηκε από το Portello (Μιλάνο) σε άλλες προσωρινές εγκαταστάσεις.

Alfa Romeo

Για την αθέατη πλευρά θα μιλήσουν πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, αλλά και οδηγοί αγώνων. Συνολικά από το 2019 που ξεκίνησαν οι διοργανώσεις μέχρι και σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 80 ειδικοί καλεσμένοι που συνόδευσαν με τις ιστορίες τους, αυτοκίνητα, πρωτότυπα, αλλά και σπάνια υλικά από το αρχείο της μάρκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους του επισκέπτες του μουσείου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα: www.museoalfaromeo.com

Παράλληλα προηγούμενες παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες και στο κανάλι του Μουσείου στο YouTube: https://www.youtube.com/@MuseoAlfaRomeoOfficial

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ