Έρχεται το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo -Όσα αξίζει να γνωρίζετε

Brennero new

Η Alfa Romeo ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο SUV της, το οποίο και θα την εκπροσωπήσει ξανά στην κατηγορία των μικρών έπειτα από πολυετές «διάλειμμα».

Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων είναι μια από τις σημαντικότερες επί ευρωπαϊκού εδάφους. Είναι όμως σημαντική και για το μέλλον της Alfa Romeo με την ιταλική εταιρεία να διευρύνει και να εμπλουτίζει τους τελευταίους μήνες τη διαθέσιμη γκάμα της βάσει του στρατηγικού της σχεδίου.

Μετά την ανανέωση των Giulia και Stelvio αλλά και την παρουσίαση και διαθεσιμότητα της ολοκαίνουργιας Tonale, η ιταλική εταιρεία στρέφεται τώρα στην καυτή κατηγορία των μικρών παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα B-SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο SUV της ιταλικής εταιρείας θα ονομαζόταν αρχικά Brennero, σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει, αλλά τελικά θα αποκτήσει ένα πιο ιστορικό όνομα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό. Η Alfa Romeo αναμένεται να το παρουσιάσει επίσημα προς το τέλος της χρονιάς ή στις αρχές του 2024 και η εμπορική του σταδιοδρομία αναμένεται να ξεκινήσει επίσης την επόμενη χρονιά.

Βάσει και της κατηγορίας στην οποία θα ανήκει, το νέο μοντέλο της Alfa Romeo θα έχει μικρότερες διαστάσεις από την Tonale, κάτι που σημαίνει ότι το μήκος του δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 4,3 μέτρα αφού αυτό είναι περίπου και το άνω άκρο της μικρών μοντέλων.

Alfa-Romeo-Brennero-render2
Ένα από τα ανεπίσημα ψηφιακά του νέου μικρού SUV της Alfa Romeo που έχουν δει το φως της δημοσιότητας

Για τη σχεδίαση του SUV της ιταλικής εταιρείας έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο πολλές ανεπίσημες ψηφιακές απεικονίσεις από ανεξάρτητους σχεδιαστές. Όλες οι απεικονίσεις είναι σύμφωνες και με τα λεγόμενα της εταιρείας για στοιχεία στη σχεδίαση του SUV που θα είναι σύμφωνα με την παράδοση της Alfa Romeo και θα το κάνουν να ξεχωρίζει άμεσα ως μοντέλο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον πρώτο λόγο φυσικά για την σχεδίαση του μικρού SUV των Ιταλών θα έχει ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos, ο οποίος ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση στα μέσα του 2021 και αναφέρεται στον αρχισχεδιαστή του ομίλου Stellantis, Jean-Pierre Ploue.

Η κατασκευή του νέου μοντέλου της Alfa Romeo θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, μια μονάδα που θα φιλοξενήσει την παραγωγή μελλοντικών μοντέλων των Jeep και Fiat και η «ευέλικτη» πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται είναι η CMP.

Alfa Romeo Brennero 3

Πέρα από την δυνατότητα τοποθέτησης συμβατικών και υβριδικών συστημάτων κίνησης, η εν λόγω πλατφόρμα, που χρησιμοποιείται και για τα Opel Mokka και Peugeot 2008, προσφέρει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Έτσι, με το νέο SUV, η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει και το πρώτο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική έκδοση θα φέρει το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης του ομίλου Stellantis με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει 156 ίππους και 260 Nm ροπής. Η μπαταρία θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα τουλάχιστον 54 kWh και θα προσφέρει αυτονομία που αναμένεται να ξεπερνά τα 500 χλμ. στον αστικό κύκλο.

Ταυτόχρονα, υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνισή της και μια ήπια υβριδική έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο 1,2 PureTech να αποδίδει τουλάχιστον 160 ίππους και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις της Punch Powertrains.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ