Με αυτονομία 800 χιλιομέτρων έρχεται η ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia

alfa romeo Giulia GTAm

Η Alfa Romeo επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και το 2027 αναμένεται και η Giulia να μπει στο «χορό» των ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να βασιστεί πάνω στην καινούργια STLA Medium πλατφόρμα ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Stellantis, πάνω στην οποία θα βασιστούν και άλλα ηλεκτρικά της μάρκας.

Μάλιστα, στόχος της Alfa Romeo είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία φόρτισης με το νέο της μοντέλο, εξ ου και minimum σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Giulia θα έχει αυτονομία 800 χιλιομέτρων –ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο.

Για να το καταφέρει αυτό η νέα ηλεκτρική Alfa θα έχει μέγεθος μπαταριών που θα κυμαίνονται από 101 έως και 118 kWh, ενώ παράλληλα θα φέρει και ένα νέο σύστημα φόρτισης που θα της επιτρέψει να γεμίσει γρηγορότερα από κάθε άλλον ανταγωνιστή τις μπαταρίες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Giulia
Η υπάρχουσα Alfa Romeo Giulia

Σε ό,τι αφορά στο αυτοκίνητο, όπως έχει δηλώσει το ίδιο το αφεντικό της μάρκας στο βρετανικό Auto Express, η νέα ηλεκτρική Giulia θα έχει ένα «φανταστικό» σχήμα, ενώ το κυριότερο θα παραμείνει πιστή σε αυτό που χαρακτηρίζει την Alfa Romeo στην ιστορία της των 111 ετών: Την οδηγική ευχαρίστηση και τα σπορ οδικά χαρακτηριστικά.

Για αυτό το λόγο και παρά το έξτρα βάρος της μπαταρίας στο πίσω μέρος, η νέα ηλεκτρική Giulia θα εξελιχθεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά και να «κρύβει» το έξτρα βάρος από τον οδηγό της.

Παράλληλα, η ομάδα εξέλιξης του αυτοκινήτου θα προσδώσει στο αυτοκίνητο και την ηχητική και παλμική ζωντάνια που προσφέρει και ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης, χωρίς να καταφύγει σε ψεύτικους και τεχνητούς ήχους.

Alfa Romeo Giulia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στο εάν υπάρξει και έκδοση Quadrifoglio, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το εάν θα τη δούμε στη γκάμα. Η STLA πλατφόρμα μπορεί να αντέξει αυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις, ωστόσο ακόμη  είναι προς εξέταση η προσθήκη στη γκάμα μιας τέτοιας έκδοσης για τη Giulia.

H νέα ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia θα προστεθεί στην καινούργια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της ιταλικής μάρκας. Το 2024 θα είναι η χρονιά που θα δούμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa, ένα νέο SUV, ενώ από εκεί και πέρα και μέχρι και το 2029 κάθε χρονιά θα παρουσιάζεται ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την εταιρεία που θα είναι πολύ σημαντικό.

To 2027 θα είναι η χρονιά της πρώτης ηλεκτρικής Alfa Romeo Giulia, η οποία θα έχει και τα παραπάνω εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που αναφέραμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ