Στα πλάνα της Alfa Romeo μπορεί να είναι και μια νέα Spider

Alfa Romeo Spider render

O διοικητής της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato έχει δηλώσει από καιρό την επιθυμία του για την αναβίωση της θρυλικής Duetto, η οποία μπορεί να αναγεννηθεί με ένα εντυπωσιακό Convertible - φυσικά με σπορ γονίδια.

Ο Imparato είναι ιδιαίτερα παθιασμένος με το παρελθόν και τις σπορ περγαμηνές της ιστορίας της Alfa Romeo, και όσα έχει πει κατά καιρούς αποκαλύπτουν την επιθυμία του να εμπλουτίσει και με τα δύο αυτά στοιχεία τη νέα γκάμα της Alfa Romeo - καθώς αυτή θα αναπτύσσεται ραγδαία τα προσεχή χρόνια, ξεκινώντας από την Tonale και αξιοποιώντας τις υποδομές του ομίλου Stellantis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό, των σπορ γονιδίων της παράδοσης της εταιρείας του Τορίνου, θα έχει και το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο πρώτο μισό του 2023. Το πρωτότυπο αυτό θα ανοίξει και θα αποκαλύψει -τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά- τον ορίζοντα της Alfa Romeo για τα προσεχή χρόνια, και λέγεται ότι θα αντλεί την έμπνευσή του από την αριστουργηματική T33 Stradale.

Σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρείας, το concept car του 2023 θα είναι είτε αποκλειστικά θερμικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό. Ακόμα κι αν ισχύσει το δεύτερο, αυτή η δήλωση του Imparato είναι μια σαφέστατη ένδειξη ότι η Alfa Romeo πιστεύει ότι δεν θα επέλθει σύντομα το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, παρότι από το 2025 η Alfa θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κατά πολλούς, αυτό μεταφράζεται στο ενδεχόμενο η Alfa Romeo, παράλληλα με την ηλεκτρική της γκάμα, να διαθέτει και ορισμένα εξειδικευμένα, λιγότερο εμπορικά αλλά με έντονο συμβολισμό αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης - όπως μια πιθανή νέα Spider, που θα βασίζεται στην κληρονομιά της Duetto.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Duetto
Alfa Romeo Duetto

Μετά την Tonale, τη μικρότερη Brennero και τη νέα Stelvio, την καινούρια Giulia -πιθανώς και τη νέα Giulietta- και ένα ηλεκτρικό sedan το 2027, η Alfa Romeo θα διαθέτει μια εξαιρετικά εμπορική βάση που θα της επιτρέψει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην κερδοφορία. Κι αν το καταφέρει, θεωρείται βέβαιο ότι θα παρουσιάσει και ορισμένα μη εμπορικά, σπορ αυτοκίνητα που θα αναβιώνουν το παρελθόν της και θα κρατούν το μύθο ζωντανό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ