Ψηφιακή αναβάθμιση για τις BMW Σειρά 4 και Μ4

BMW M4 Competition

Η BMW ετοιμάζει την τεχνολογική αναβάθμιση μιας σειράς μοντέλων της για την Άνοιξη του 2023. Μεταξύ άλλων, η Σειρά 4 θα αποκτήσει την μεγάλη κεκλιμένη οθόνη, και αργότερα φέτος το λογισμικό iDrive 9.

Η οθόνη Curved Display επεκτείνεται σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας, και την Άνοιξη θα έρθει η στιγμή να την αποκτήσει και η Σειρά 4, και η κορυφαία έκδοσης επιδόσεών της, Μ4.

Πρόκειται για μια μεγάλων διαστάσεων γυάλινη επιφάνεια που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και στο άλλο άκρο της οθόνη πολυμέσων, συνδεσιμότητας και πλοήγησης διάστασης 14,9''. Αρχικά στις οθόνες αυτές θα είναι εγκατεστημένο το λογισμικό iDrive 8.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW iDrive8

Το νέας γενιάς iDrive 9 θα αρχίσει να εγκαθίσταται στις νέες BMW αργότερα φέτος -ξεκινώντας από τη Χ1- και, σύμφωνα με τη BMW, «θα ανοίξει τις πύλες σε μια εκτεταμένη λίστα εφαρμογών, σε συχνότερες αναβαθμίσεις και βελτιστοποιημένο έλεγχο με την επαφή».

Πέραν αυτών, την ερχόμενη Άνοιξη η Σειρά 4 θα διαθέτει νέα paddles αλλαγής ταχυτήτων ενσωματωμένα στο τιμόνι, νέο επιλογέα ταχυτήτων, και στάνταρ φιμέ πλευρικά τζάμια. Επιπλέον, η Μ4 θα έχει πίνακα οργάνων καλυμμένο με Sensatec, και ένα νέο γραφικό Μ στο καπό και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Και τα δύο μοντέλα, τέλος, θα έχουν το πακέτο εξοπλισμού Aluminum Rhombicle με ανθρακί λεπτομέρειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, η νέα BMW Σειρά 7 θα εμπλουτιστεί με περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, όπως τη BMW Individual Frozen Tanzanite Blue, αλλά και επιλογές διχρωμίας μέσω των βαφών της BMW Individual. Στο εσωτερικό θα διαίθεται πλέον και το δέρμα M Merino με γκρι και μπλε λεπτομέρειες, αλλά και προαιρετικά η επιλογή επενδύσεων από κασμίρι.

Η BMW Χ7 θα ανανεωθεί με νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα στους εσωτερικούς τους κρυστάλλους -με την τεχνολογία Iconic Glow- που έκαναν το ντεμπούτο τους στη Σειρά 7 και περιλαμβάνουν κρυστάλλους Swarovski. Το εσωτερικό Shadowline θα περιλαμβάνει και νέες μαύρες λεπτομέρειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η Σειρά 7 και η Χ7, όπως και τα μοντέλα iX που διαθέτουν την τεχνολογία Parking Assistant Professional θα μπορούν να ελέγχονται μέσω του iPhone, από την ερχόμενη Άνοιξη, για τις κινήσεις του παρκαρίσματος. Αυτό, σύμφωνα με τη BMW, θα είναι χρήσιμο κατά το παρκάρισμα σε στενούς χώρους, όπου ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να βγαίνει από αυτό και να διαπιστώνει το διαθέσιμο χώρο, ελέγχοντας τις κινήσεις του αυτοκινήτου απο το smartphone.

Η BMW iX, επίσης, θα αποκτήσει το νέας γενιάς διαχειριστικό σύστημα της θερμοκρασίας της μπαταρίας, με το οποίο ο ιδιοκτήτης θα μπορεί εκ των προτέρων να φέρει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα για την βέλτιστη και τάχιστη φόρτιση. Επίσης, οι BMW που υποστηρίζουν φόρτιση ρυθμού 22 kW θα αποκτήσουν νέο καλώδιο που εξασφαλίζει καλύτερη αποδοτικότητα και ταχύτερη φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η BMW επιφυλάσσει και στους χρήστες τηλεφώνων με λογισμικό Android τη δυνατότητα ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου όταν το τελευταίο ανιχνεύει ότι το προσεγγίζει το smartphone του ιδιοκτήτη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ