Ανανέωση για την BMW X7

BMW X7 2022 1

Η BMW παρουσίασε την ρετουσαρισμένη X7 με αισθητικές αλλαγές, εμπλουτισμένο εξοπλισμό και νέα γκάμα κινητήρων.

Το μεγαλύτερο SUV της BMW βρίσκεται στην αγορά ακριβώς τρία χρόνια και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, ήρθε η ώρα να κάνει την εμφάνισή της και η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου.

BMW X7 2022 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθητικά, η ανανεωμένη BMW X7 ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και τα LED φώτα που παραπέμπουν σε αυτά του ηλεκτρικού SUV iX. Μάλιστα, η μεσαία και η μεγάλη σκάλα των φώτων είναι τεχνολογίας adaptive matrix LED. Επιπλέον, η κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου μοντέλου M60i διαθέτει φωτιζόμενη γρίλλια, στοιχείο που αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού των υπόλοιπων εκδόσεων.

BMW X7 2022 2

Αλλαγές συναντάμε και στους τροχούς που εφοδιάζουν το μοντέλο, με την στάνταρ διάσταση να είναι 20 και 21 ιντσών (M60i), ενώ προαιρετικά προσφέρονται για πρώτη φορά στην λίστα εξοπλισμού της BMW τροχοί 23 ιντσών. Μικρές διαφορές συναντάμε και στο πίσω μέρος, με νέα γραφικά στα φώτα και διαφοροποιημένο προφυλακτήρα.

BMW X7 2022 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά, την παράσταση κλέβει το νέο ψηφιακό περιβάλλον που θυμίζει αυτό της ηλεκτρικής iX, με τον οδηγό να αντικρίζει μία οθόνη 12,3 ιντσών που εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και μία οθόνη 14,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων που “τρέχει” το όγδοης γενιάς λογισμικό της γερμανικής φίρμας. Νέας σχεδίασης είναι και ορισμένοι διακόπτες της καμπίνας, ενώ στην κεντρική κονσόλα δαπέδου βρίσκουμε τον ανασχεδιασμένο επιλογέα ταχυτήτων και το νέο περιστροφικό χειριστήριο για το iDrive.

BMW X7 2022 4

Η γκάμα κινητήρων της ανανεωμένης BMW X7 αποτελείται από δύο εκδόσεις βενζίνης και μία πετρελαίου, και όλες τους υποστηρίζονται από ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V. Την βάση της βενζινοκίνητης γκάμας καταλαμβάνει η έκδοση 40i με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 382 ίππων και 540 Nm. Στην κορυφή συναντάμε την έκδοση M60i με V8 κινητήρα 4,4 λίτρων που αποδίδει 532 ίππους και 750 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW X7 2022 7

Η μοναδική επιλογή στην πετρελαιοκίνητη γκάμα αφορά την έκδοση 40d, με το 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ να αποδίδει 353 ίππους και 720 Nm. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το σπορ αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων (paddles στο τιμόνι και λειτουργία Sprint) και σύστημα τετρακίνησης xDrive, ενώ μέρος τους βασικού εξοπλισμού αποτελεί και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση.

BMW X7 2022 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ