Το BMW iDrive 9 κάνει το μεγάλο πέρασμα στην τεχνολογία Android

BMW iDrive

Η παγκόσμια έκθεση ηλεκτρονικών CES ήταν το ιδανικό πεδίο για να κάνει η BMW την πρεμιέρα του νέου της λειτουργικού συστήματος iDrive 9, που θα βάλει τα αυτοκίνητα του Μονάχου στην εποχή της Android.

Το iDrive 9 είναι μια προηγμένη πλατφόρμα πολυμέσων, που ενσωματώνει τη νέα γενιά των ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών της BMW. Η βαυαρική εταιρεία εξέλισσε όλες τις προηγούμενες γενιές του iDrive πάνω στο λειτουργικό σύστημα της Linux, αλλά αυτό δεν άλλαξε με την έλευση της τεχνολογίας της Android.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μηχανικοί στο Μόναχο κατάφεραν να εμφυτεύσουν την τεχνολογία της Android / Google στον πυρήνα της Linux, με σκοπό να διατηρήσουν το λειτουργικό τους σύστημα ξεχωριστό και να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη - όπως τη διατήρηση της εξατομίκευσης της οπτικής διεπαφής, σε συνδυασμό με τις αυξημένες δυνατότητες ασύρματων ενημερώσεων του λογισμικού.

Μια σημαντική παράμετρος του νέου iDrive 9 είναι ότι οι χρήστες του δεν θα έχουν πρόσβαση στο Google PlayStore για την αγορά εφαρμογών, αλλά μόνο στο Aptoide. Πρόκειται για μια εταιρεία με την οποία οι Βαυαροί συνεργάζονται στενά για την εξέλιξη εφαρμογών αποκλειστικά για τα αυτοκίνητά τους.

Το iDrive 9 επίσης λύνει ένα «πρόβλημα» που είχαν επισημάνει πολλοί αγοραστές της BMW. Κάνει πλέον αρκετά εύκολο να διαμορφώσουν την οθόνη με τέτοιο τρόπο ώστε στο μεγαλύτερο μέρος της να δείχνει το χάρτη της πλοήγησης, και στο κάτω μέρος να έχει μια μπάρα με τις ρυθμίσεις του κλιματισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο λογισμικό των Βαυαρών θα κάνει το ντεμπούτο του στη νέα BMW X1, όμως θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να τοποθετηθεί στη νέα BMW Σειρά 5 και στην πιο σοφιστικέ Σειρά 7. Το μεγάλο sedan και η λιμουζίνα του Μονάχου, μέχρι τότε, θα εξοπλίζονται με την ενισχυμένη έκδοση iDrive 8.5 της προηγούμενης γενιάς του συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ