Αυτό το ιδιαίτερο Citroen Ami παραπέμπει στο 2CV του 1982

Citroen Ami “Charleston By Biancone”

Το γαλλικό λιλιπούτειο όχημα αστικής μικροκινητικότητας Citroen Ami απέκτησε άλλη μια ειδική έκδοση, ακόμα πιο συμπαθητική, που ξυπνά τις μνήμες του θρυλικού 2CV Charleston - ακόμα και από το μονόμπρατσο τιμόνι.

Καλόγουστο και στιλάτο, το Ami “Charleston By Biancone” δεν είναι μια παραλλαγή της Citroen αλλά του Ιταλού σχεδιαστή Massimo Biancone, που θα παραχθεί σε περιορισμένα αντίτυπα. Οι Art Deco παραπομπές του δεν αφορούν μόνο στη μαύρη-μπορντό διχρωμία του αμαξώματος, αλλά και στις επενδύσεις του εσωτερικού του.

Citroen 2CV Charleston 1982
Citroen 2CV Charleston 1982
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα αστικής μικροκινητικότητας που δανείζεται τα στοιχεία του από το Citroen 2CV Charleston, που έκανε την εμφάνισή του το 1980 - 32 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού γαλλικού αυτοκινήτου. Το Charleston παρέμεινε διαθέσιμο στους αγοραστές του 2CV μέχρι και το 1990.

Ο Massimo Biancone διατηρεί στη σύγχρονη δημιουργία του τα κλασσικά χρώματα (το μπορντό Rouge Delage με το μαύρο Noir), έχει βάψει τη γρίλια στα ίδια χρώματα, έχει αφαιρέσει τα σήματα της Citroen, έχει προσθέσει μαύρα τάσια στους τροχούς και παράλληλα ανοιγόμενη μαλακή οροφή, όπως θα έχει το επερχόμενο -πανομοιότυπο με το Ami- Fiat Topolino.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, καθώς ο Biancone πρόσθεσε πιο ποιοτικά υλικά - όπως είναι οι δερμάτινες καρό επενδύσεις των καθισμάτων. Αναμφίβολα, όμως, το πιο εντυπωσιακό και πιο νοσταλγικό στοιχείο του εσωτερικού είναι το μονόμπρατσο τιμόνι, εμβληματικό στοιχείο του 2CV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, έχει εμπλουτιστεί ο εξοπλισμός με πιο άνετα καθίσματα, ηχοσύστημα με Bluetooth, λαστιχένια πατάκια και κεντρικό καθρέπτη - ενώ παράλληλα η ανοιγόμενη μαλακή οροφή εξασφαλίζει λίγη δροσιά στους επιβάτες του -ελλιπούς κλιματισμού- Ami αυτού. Κατά τα άλλα το σύστημα κίνησης μένει απαράλλαχτο, με το ηλεκτρικό μοτέρ των 8 ίππων και τη μπαταρία των 5,5 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 70 χιλιομέτρων με κάθε πλήρη φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Citroen Ami “Charleston By Biancone” θα κατασκευαστει σε 150 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 32 έχουν ήδη προ-πωληθεί (σε τιμή αρκετά υψηλότερη του βασικού Ami) και 4 παράγονται ήδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ