Ετοιμάζεται και η Coupe-SUV έκδοση του Renault Austral

Renault Austral

Όπως και με το μικρότερο Arkana, η Renault θα εκπροσωπηθεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία των -όλο και δημοφιλέστερων- Coupe-SUV με τη σπορτίφ παραλλαγή του νέου Austral.

Το νέο, μεγαλύτερο SUV της γαλλικής εταιρείας μόλις έφτασε και στη χώρα μας, αλλά οι Γάλλοι ήδη εξελίσσουν δύο νέες παραλλαγές του: την Coupe-SUV και τη μεγαλύτερου μήκους και επταθέσια που θα αποτελέσει το διάδοχο του θρυλικού Espace, και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις 28 Μαρτίου 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη θα βάλει το Austral στα Coupe-SUV, για τους προφανώς αρκετούς πελάτες που επιθυμούν τη χρηστιμότητα και τους χώρους ενός SUV, αλλά με πιο σπορ προσανατολισμούς. Και εκπορεύεται από την επιτυχία που σημειώνουν αυτοκίνητα όπως η BMW X4, το Audi Q5 Sportback και η Mercedes GLC Coupe.

Κατά συνέπεια, εκτός από το ίδιο στιλ, το Coupe-SUV Austral θα αναβαθμιστεί στα σύνορα του premium για να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση απέναντι στους πολυτελείς ανταγωνιστές του. Προς το παρόν, το νέο μοντέλο βρίσκεται στη φάση των δοκιμών εξέλιξης, στη Γαλλία, και στο κέντρο εξέλιξης του Aubevoye της Νορμανδίας, με τον εσωτερικό κωδικό DHN.

Θα βασιστεί σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF-CD της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και θα είναι το πρώτο δείγμα γραφής του διάσημου σχεδιαστή Gilles Vidal - ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία ανέπτυξε τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της νέας γενιάς των Peugeot, πριν μεταβεί το 2020 στον όμιλο Renault.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι ανάλογο με το Austral Coupe, ή όπως κι αν ονομαστεί, έκανε πρόσφατα και η Peugeot παρουσιάζοντας το νέο 408 - το οποίο έχει παρεμφερές μήκος, στα 4,70 μέτρα. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι πρόκειται για μια κατηγορία που κερδίζει διαρκώς έδαφος, παίρνοντας τη θέση των παραδοσιακών χαμηλών coupe οικογενειακών.

Πέραν του ότι θα εγκαινιάσει το έργο του Vidal στη Renault, το Austral Coupe θα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας που θα υιοθετήσει το νέο υβριδικό σύστημα των 280 ίππων, στο πλαίσιο της γενικότερης σπορ προσωπικότητάς του. Φυσικά θα διαθέτει και την υβριδική έκδοση E-Tech των 200 hp που ήδη πωλείται με το Austral.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση του μεγάλου αδερφού του Renault Arkana αναμένεται το καλοκαίρι του 2023, και περίπου έναν χρόνο αργότερα -στο μέσον του 2024- το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά. Εκτιμάται ότι στις κορυφαίες του εκδόσεις θα αγγίζει τις 60.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ