Η πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Renault Austral

Νέο Renault Austral πότε έρχεται 2022

Το νέο γαλλικό SUV της μικρομεσαίας κατηγορίας διαθέτει αποκλειστικά εξηλεκτισμένη γκάμα κινητήρων με τέσσερις επιλογές.

Η Renault παρουσίασε πριν λίγο διάστημα το νέο SUV Austral και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το εμπορικό του λανσάρισμα με πλήρη τιμοκατάλογο και άνοιγμα του βιβλίου παραγγελιών. Μάλιστα, τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να βρίσκονται στη χώρα μας προς τα τέλη του έτους. Ποια είναι όμως τα κινητήρια σύνολα του γαλλικού SUV;

Renault Austral 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, η γκάμα κινητήρων του νέου Renault Austral διαθέτει την δεύτερη γενιά του full hybrid συστήματος κίνησης E-TECH Hybrid που εφοδιάζεται με έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα σε κύκλωμα 400V για συνδυαστική απόδοση 160 ή 200 ίππων. Η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 4,5 λίτρα/100 χλμ., και παραπέμπει σε αυτή κινητήρων ντίζελ. Επιπλέον, το Austral E-TECH Hybrid 160 εκπέμπει πολύ χαμηλά επίπεδα CO2 (103 γρ/ χλμ.).

Renault Austral 4

Στις ήπια υβριδικές εκδόσεις βρίσκουμε τον καινούργιο 3κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων που σιγοντάρεται από 48βολτο σύστημα με μπαταρία ιόντων λιθίου και αποδίδει 130 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και σύμφωνα με τον κατασκευαστή καταναλώνει μόλις 5,2 λίτρα βενζίνης/100 χλμ. και εκπέμπει 118 γρ/χλμ. CO2, απαλλάσσοντάς το από ετήσια τέλη κυκλοφορίας και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Austral 3

Η άλλη ήπια υβριδική έκδοση διαθέτει τον γνωστό 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.3 με 12βολτο σύστημα και αποδίδει στις δύο εκδόσεις που διατίθεται 140 ή 160 ίππους. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC επτά σχέσεων και οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές του αναφέρουν μέση κατανάλωση βενζίνης από 6,0 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 από 137 γρ./χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ