Όλα τα νέα SUV που ετοιμάζει η Renault μέχρι το καλοκαίρι του 2024

Renault Scenic Vision

Μετά την παρουσίαση του νέου Renault Austral, η γαλλική εταιρεία προετοιμάζει ένα νέο SUV στη βάση του Captur, αλλά με μεγαλύτερο μέγεθος, για το καλοκαίρι του 2024.

Δεδομένου ότι το Captur είναι ένα Crossover της κατηγορίας των B-SUV, και το νέο Austral αποτελεί τον επιμηκυνμένο διάδοχο του Kadjar, η Renault θα διευρύνει τη γκάμα των SUV της προσθέτοντας ένα τρίτο μοντέλο με διαστάσεις μεταξύ των δύο παραπάνω. Το Captur έχει μήκος 4,23 μέτρα και το Austral 4,51 μέτρα.

Renault Captur E-Tech plug-in hybrid
Renault Captur E-Tech plug-in hybrid
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Captur θα δεχθεί ένα εκτεταμένο facelift προς το τέλος του 2023, με αρκετά διαφοροποιημένη σχεδίαση από την ομάδα του Gilles Vidal, και πάνω σε αυτό θα βασιστεί το νέο και μεγαλύτερο SUV. Συγεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει μέγεθος 4,40 μέτρα, και ότι η πρεμιέρα του θα γίνει την Άνοιξη της επόμενης χρονιάς (2024), πριν το εμπορικό του λανσάρισμα το ακόλουθο καλοκαίρι.

Το project αυτού του SUV με τον κωδικό DJB ήταν ένα από τα πολλά που βρήκε ο Luca de Meo, όταν ανέλαβε -τον Ιούλιο του 2020- τη διοίκηση του ομίλου Renault. Βασιζόταν στην πλατφόρμα CMF-B, ενώ το γράμμα D του κωδικού παρέπεμπε στην coupe γραμμή της σιλουέτας του.

Renault Austral
Renault Austral

Ωστόσο, έκτοτε ο De Meo φέρεται να άλλαξε τα πλάνα του συγκεκριμένου Coupe-SUV, και να το μετέθεσε στην κατηγορία των συμπαγών SUV, ως μια μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση του Captur. Άλλωστε, η γαλλική εταιρεία διαθέτει ήδη ένα Coupe-SUV περίπου παρεμφερούς μεγέθους, το Arkana - που επίσης βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, και θα ανανεωθεί με το facelift του το προσεχές καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νέο αυτό «εμβόλιμο» SUV στη γκάμα της, η Renault θέλει να καλύψει το κενό που θα αφήσει το Megane όταν φτάσει στο τέλος της παραγωγής του, μέσα στο 2024. Επίσης, μαζί με το νέο αυτό SUV των 4,4 μέτρων, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται επίσης και η Coupe-SUV εκδοχή του Austral.

Η υβριδική γκάμα E-Tech της Renault
Η υβριδική γκάμα E-Tech της Renault

Όλα αυτά τα νέα μοντέλα -μαζί και τα ανανεωμένα Captur και Arkana- θα υιοθετήσουν τη νέα, πιο αιχμηρή, σύγχρονη και δυναμική σχεδιαστική ταυτότητα της ομάδας του Gilles Vidal, διευθυντή σχεδιασμού της Renault, που μας αποκαλύφθηκε με το πρωτότυπο Scenic Vision. Το νέο SUV των 4,4 μέτρων αναμένεται να έχει σχετικά κυβική σιλουέτα, για τη μεγιστοποίηση των διαθέσιμων εσωτερικών χώρων.

Μπορεί κανείς να το περιγράψει ως ένα «Grand Captur», βάσει της ομοιότητας και των κοινών του μηχανικών μερών με το Captur. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, βάσει των προδιαγραφών Euro7 που θα ισχύσουν από το 2025 στην Ευρώπη, το συγκεκριμένο SUV θα εφοδιαστεί με έναν ολοκαίνουριο τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 λίτρου με υβριδικό σύστημα 48V, που εξελίσσεται στο ισπανικό εργοστάσιο του Valladolid. Ο κινητήρας αυτός θα είναι είτε ατμοσφαιρικός περίπου 110 ίππων, είτε Turbo 130 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Scenic Vision
Renault Scenic Vision

Περί το 2026 αναμένεται να παρουσιαστεί η εργοστασιακή έκδοση του ίδιου SUV με τον συγκεκριμένο κινητήρα αλλά με καύση LPG. Η έκδοση αυτή θα αντικαταστήσει το μοτέρ 1.0 TCe, και θα αποδίδει περί τους 105 ίππους. Όλα αυτά προγραμματίζεται να συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Getrag DW23.

Renault Scenic Vision
Renault Scenic Vision

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και μια full-hybrid έκδοση, που θα φτάνει σε απόδοση 145 ίππων, καθώς βέβαια και μια plug-in υβριδική (όπως έχει το Captur ήδη) με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρου και με μπαταρία που θα μεγεθυνθεί από τις 9,8 στις 10,5 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ