Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes GLC Coupe

Η νεοσύστατη γκάμα της Mercedes-Benz GLC συμπληρώνεται από την coupe εκδοχή του γερμανικού SUV, η οποία διακρίνεται για τον εκλεπτυσμένο προφίλ της και τον δυναμικό χαρακτήρα της.

Ένα ακόμα SUV έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Mercedes-Benz, ισχυροποιώντας την παρουσία της στη δημοφιλέστερη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ο λόγος για τη Mercedes-Benz GLC Coupe, η οποία σήμερα ανοίγει το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορία της, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της συμβατική εκδοχής του γερμανικού SUV.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes-Benz GLC Coupe δίνει συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες η γερμανική φίρμα με τη δημιουργία «εξωτικών» τετράθυρων-coupe αμαξωμάτων.

Προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα SUV, το οποίο ντύνει τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα ενός coupe με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το σύστημα τετρακίνησης και την ικανότητα να κινείται μακριά από την ασφάλεια της ασφάλτου.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2023

Η νέα GLC Coupe φτάνει σε μήκος τα 4,763 μέτρα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των τριών εκατοστών σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Μικρότερη είναι η απόκλιση στο ύψος, ενώ το πλάτος έχει παραμείνει σταθερό.

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και ειδικότερα του μήκους έχει επεκτείνει και το διαμέρισμα των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου ξεκινά πλέον από τα 545 λίτρα, όντας 45 λίτρα μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-Benz GLC Coupe 2023

Η εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων της νέας Mercedes-Benz GLC Coupe απαρτίζεται από τέσσερα ήπια υβριδικά σύνολα και τρία plug-in υβριδικά.

Στην πρώτη περίπτωση -εκείνη των ήπια υβριδικών κινητήρων- έχουμε να κάνουμε με ένα βενζινοκίνητο σύνολο χωρητικότητας 2,0 λίτρων, το οποίο προσφέρεται σε διαμορφώσεις των 204 και των 258 ίππων.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2023

Αντιστοίχως, ήπιας υβριδικής τεχνολογίας είναι και το πετρελαιοκίνητο σύνολο των 1.993 κ.εκ., αποδίδοντας 197 και 269 ίππους, ανάλογα με την έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στις plug-in υβριδικές διαμορφώσεις της νέας Mercedes-Benz GLC Coupe, οι εκδόσεις GLC Coupe 300 e και 400 e, εφοδιάζονται με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτροκινητήρα -τοποθετημένο στον πίσω άξονα- με ισχύ 100 kW, αποδίδοντας συνδυαστικά 313 και 381 ίππους, αντιστοίχως.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2023

Πετρελαιοκίνητος είναι ο plug-in υβριδικός συνδυασμός στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ο δίλιτρος diesel κινητήρας, με τη συνδυαστική απόδοση να ανέρχεται σε αυτήν την περίπτωση στους 335 ίππους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ηλεκτρική αυτονομία των plug-in υβριδικών εκδόσεων της GLC Coupe κυμαίνεται μεταξύ 113 και 131 χιλιομέτρων, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων-λιθίου φτάνει τις 31,2 kWh.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με τις συμβατικές εκδόσεις της Mercedes-Benz GLC, η coupe εκδοχή του γερμανικού SUV διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του στοιχεία όπως η σπορ ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου, μεταφέροντας λίγη από τον δυναμισμό που αποπνέει το παρουσιαστικό της στην άσφαλτο.

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe θα λανσαριστεί τον Απρίλιο, όταν και θα ανακοινωθούν οι τιμές του αυτοκινήτου, ωστόσο, οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ