Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Audi Q5 Sportback

Audi Q5 Sportback 1

Η δεύτερη γενιά του μεσαίου Sport Activity Coupe της Audi βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και θα φιγουράρει στις εκθέσεις της γερμανική εταιρείας το 2025.

Η Audi δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά της κουπέ εκδοχής του δημοφιλούς SUV, του Q5 Sportback, και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης με σκοπό να βρεθεί στην αγορά το 2025.

Audi Q5 Sportback 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλοι δύο Γερμανοί ανταγωνιστές του μοντέλου, η BMW X4 και η Mercedes-Benz GLC Coupe, μπήκαν στην κατηγορία νωρίτερα από το Audi Q5 Sportback και γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και η φίρμα με τα τέσσερα δαχτυλίδια.

Η Audi εξελίσσει ήδη τη νέα γενιά του μεσαίου SUV και φυσικά δεν θα απουσιάζει η πιο δυναμική SAC έκδοση του μοντέλου, η Sportback. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα φέρει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής εταιρείας, με λεπτούς προβολείς LED και τεράστια μάσκα Singleframe.

Audi Q5 Sportback 3

Όπως είναι λογικό, η νέα γενιά του μοντέλου θα μεγαλώσει ελαφρώς, στοιχείο που θα ευνοήσει τις γραμμές του και θα το κάνει να δείχνει πιο δυναμικό και ελκυστικό. Η οπισθοκλινής οροφή θα έχει πιο ήπια κλίση και θα του επιτρέψει να έχει πιο ισορροπημένες αναλογίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλες αλλαγές θα δούμε και στο εσωτερικό της νέας γενιάς του Q5 Sportback, με λιγότερους φυσικούς διακόπτες και πιο προηγμένη εικόνα με μεγάλες έγχρωμες οθόνες αφής. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι μεγαλύτερος, το flat bottom τιμόνι θα έχει νέα σχεδίαση και η τεχνολογία ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας θα φέρει νέα δεδομένα στο μοντέλο.

Audi Q5 Sportback 4

Από πλευράς κινητήρων, το επερχόμενο Audi Q5 Sportback θα φέρει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένη γκάμα μοτέρ που θα συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο S tronic των οκτώ σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Ακόμα, η γκάμα εκδόσεων κινητήρα του νέου Audi Q5 Sportback θα φέρει επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις (plug-in hybrid) που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία στην ηλεκτρική κίνηση, σε μία προσπάθεια να αποχωριστεί η γερμανική εταιρείας τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και να συμμορφωθεί με το νέο πρότυπο εκπομπής ρύπων Euro 7.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Q5 Sportback 5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ