Ασύλληπτο: Το Tesla Cybertruck θα φορτίζει με 1000 kW

Tesla Cybertruck

Το πολυαναμενόμενο pickup της Tesla θα υιοθετήσει την τεχνολογία υπερταχείας φόρτισης με ισχύ 1 MW από τον τράκτορα Semi, επιβεβαίωσε η εταιρεία της Καλιφόρνιας.

Στην πρώτη παρουσίαση του τράκτορα Semi, πριν από πέντε χρόνια, η Tesla είχε κάνει την έκπληξη εμφανίζοντας απρόσμενα το νέο Roadster από το container του. Τώρα, στην τελετή παράδοσης του πρώτου Semi (Tesla Semi Delivery Event), επεφύλασσε μια αντίστοιχα συναρπαστική έκπληξη: την παρουσίαση της τεχνολογίας υπερταχείας φόρτισης με ισχύ 1 MW, με μια εντυπωσιακή καινοτομία ψύξης της μπαταρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν κάπως αναμενόμενο ότι η Tesla θα παρουσίαζε μια νέα τεχνολογία ακόμη ταχύτερης φόρτισης για τις τεράστιες μπαταρίες του Semi, αλλά καθόλου ότι ο Elon Musk θα ανακοίνωνε ότι αυτή θα βρει εφαρμογή και στο Cybertruck, το pickup της εταιρείας που λόγω της κρίσης των microchips έπαιρνε διαρκώς αναβολές τα τελευταία χρόνια.

Η ισχύς του 1 MW θα βρει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της προς το δίκτυο των Superchargers της Tesla από το 2023, το οποίο θα εμπλουτιστεί με ειδικές θέσεις για το Cybertruck, με τον ισχυρότερο φορτιστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να καταστεί εφικτή η φόρτιση με ένα MW, η Tesla εξέλιξε την αρχιτεκτονική 1.000V για το Semi, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι στην ίδια θα βασίζεται και το Cybertruck. Εύκολα, λοιπόν, άφησε να αιωρείται η απορία πώς θα μπορεί το τελευταίο να δέχεται την υπερταχεία φόρτιση με την τρέχουσα πλατφόρμα του. Ίσως να μπορεί να τη δέχεται μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί μπορούν να περιμένουν εκθαμβωτικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης από το Cybertruck, όταν αυτό κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά των ΗΠΑ μέσα στο 2023, χάρη και στην ενίσχυση του δικτύου των Superchargers για επιβατικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ