Ξεκινά η παραγωγή του φορτηγού της Tesla -Ποια εταιρεία θα πάρει τα πρώτα οχήματα;

Tesla Semi 1

Η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού της με την πρώτη παρτίδα να παραδίδεται σε πελάτη της εταιρείας πριν το τέλος του έτους.

Η αντίστροφη μέτρηση που θα δει τα πρώτα φορτηγά της Tesla να εκτελούν δρομολόγια έχει ξεκινήσει με την αμερικάνικη εταιρεία να ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγής του Semi.

Η έναρξη της παραγωγής για το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla έρχεται πέντε χρόνια μετρά την αποκάλυψη του πρωτότυπου που έγινε από τον ίδιο τον Elon Musk το 2017, με την ημερομηνία για την έναρξη της παραγωγής που είχε προγραμματιστεί αρχικά για το 2019 να έχει μετατεθεί πολλές φορές λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με σχετικό Tweet του Νοτιοαφρικανού με την αμερικάνικη υπηκοότητα, η πρώτη εταιρεία που θα ενσωματώσει στο στόλο της τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla είναι η PepsiCo, η οποία αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα φορτηγά την 1η Δεκεμβρίου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσα Semi θα παραλάβει η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών σε αυτή την πρώτη παρτίδα του ηλεκτρικού φορτηγού που έχει μικτό ωφέλιμο φορτίο 40 τόνων αλλά και αυτονομία που εκτιμάται ότι θα ξεπερνά ελαφρώς τα 800 χιλιόμετρα χάρη στην τεράστια συστοιχία μπαταριών που θα φέρει.

Η συστοιχία μπαταριών μπορεί να φορτίσει έως και το 70% της χωρητικότητας της σε 30 λεπτά από τους ταχυφορτιστές των Αμερικανών, σύμφωνα με την Tesla, ενώ η κατανάλωση είναι περίπου 120 kWh στα 100 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του αναμένεται να έχει χωρητικότητα πάνω από 950 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι στις προπαραγγελίες για το αμερικάνικο ηλεκτρικό φορτηγό η PepsiCo είχε δεσμεύσει 100 Tesla Semi.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Semi εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 180.000 ευρώ, ωστόσο αυτή η τιμή μπορεί να πέσει έως και 40.000 ευρώ λόγω σχετικών επιδοτήσεων για αγορά ηλεκτρικού επαγγελματικού που έχουν ήδη εγκριθεί από την αμερικάνικη Γερουσία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ