Έτσι θα είναι η τελική μορφή του νέου τράκτορα της Tesla – Πότε θα τον δούμε στους δρόμους;

Tesla Semi 1

Η Tesla ανεβάζει ρυθμό στην γραμμή παραγωγής του νέου της επαγγελματικού οχήματος και σύντομα αναμένεται να αρχίσει η εμπορική του διάθεση.

Η Tesla είχε παρουσιάσει το 2017 έναν ηλεκτρικό τράκτορα σε μορφή πρωτότυπου και στόχος της ήταν να ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο 2019. Όπως αντιλαμβάνεστε, η είδηση για την δημιουργία ενός φορτηγού με αυτά τα χαρακτηριστικά θα έφερνε επανάσταση στον τομέα των μεταφορών.

Tesla Semi 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ δεν ακολούθησε κατά γράμμα του χρονοδιάγραμμα που είχαν ορίσει τα στελέχη της εταιρείας και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά, έδωσε τον χρόνο στον ανταγωνισμό να εξελιχθεί και να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις στην κατηγορία.

Tesla Semi 3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο Elon Musk, αναφέρθηκε πρόσφατα σε αυτό το γεγονός και υποσχέθηκε ότι οι παραδόσεις του νέου τράκτορα Semi θα ξεκινήσουν μέσα στην χρονιά και θα προσφέρει αυτονομία που θα φτάνει τα 800 χλμ. Μάλιστα, όλα τα στοιχεία τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, με την Tesla να ενημερώνει πρόσφατα τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και την συλλογή φωτογραφιών του νέου τράκτορα.

Tesla Semi 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που υπάρχουν στον επίσημο ιστότοπο, το Semi είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Tesla με πολύ μικρές αλλαγές. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το Semi έχει ειδικά σχεδιασμένους καθρέφτες μεγάλου μεγέθους και μία πρωτοποριακή καμπίνα οδηγού.

Tesla Semi 2

Το εσωτερικό έχει επίσης αλλαγές σε σχέση με παλαιότερες εικόνες του πρωτότυπου και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται έτοιμο για παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει νέο ταμπλό καθώς και τιμόνι που διαθέτει πλέον κανονικά χειριστήρια.

Tesla Semi 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του, η Tesla λέει ότι το ηλεκτρικό Semi θα προσφέρει αυτονομία που κυμαίνεται από 500 έως 800 χλμ. Ο νέος τράκτορας θα έχει επίσης τρεις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες στους πίσω άξονες, επιτρέποντάς του επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ. σε κάτι παραπάνω από 20 δλ.

Tesla Semi 6

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ