Το Tesla Cybertruck θα μπορεί να κάνει τη βάρκα

Tesla Cybertruck

Το ηλεκτρικό pick up Cybertruck ενδέχεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του στην αντιμετώπιση του υγρού στοιχείου καθώς θα μπορεί να επιπλέει.

Διευρυμένες δυνατότητες αντιμετώπισης υδάτινων εμποδίων αναμένεται να έχει το πρώτο pick up της Tesla με τον ίδιο τον Elon Musk θα μπορεί να κάνει πράγματα στο νερό που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τα μοντέλα της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα και σε ανακοίνωση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρείας στο Twitter, όταν το Cybertruck μπει με το καλό στην παραγωγή, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα του 2023 και έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, θα προσφέρει τόσο υψηλά επίπεδα αδιαβροχοποίησης που θα του επιτρέπουν να χρησιμοποιείται για μικρά χρονικά διαστήματα ακόμη και σαν βάρκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο για να μπορεί να εξυπηρετεί για λίγο ως βάρκα, ώστε να περνά μέσα από ποτάμια, λίμνες ακόμη και τη θάλασσα, αν τα κύματα δεν είναι πολύ μεγάλα.»

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα και την απόσταση που το Cybertruck Θα μπορεί να παίζει το ρόλο της βάρκας ο Musk πρόσθεσε ότι στόχος της αμερικάνικης εταιρείας σε αυτό το σημείο είναι να παραμένει... αξιόπλοο για μια απόσταση κοντά στα 400 μετρά ή περίπου ένα τέταρτο του μιλίου.

Από τις λέξεις που χρησιμοποίησε το αφεντικό της Tesla πάντως στις δηλώσεις του στο twitter αφήνεται να εννοηθεί ότι ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί οι ομολογουμένως εντυπωσιακοί στόχοι για την αδιαβροχοποίηση του αμιγώς ηλεκτρικού pick up του σχετικά με την απόσταση που θα μπορεί να διανύσει χωρίς να βουλιάξει, λίγους μόλις μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νοτιοαφρικανός με την αμερικάνικη υπηκοότητα είχε κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις για τα υψηλά επίπεδα αδιαβροχοποίηση των μοντέλων της αμερικάνικης εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Musk είχε αναφερθεί στη δυνατότητα που έχει το Model S να περάσει μέσα από ένα πλημμυρισμένο δρόμο, όπου η στάθμη του νερού έχει φτάσει πολύ ψηλά, χωρίς πρόβλημα αν και αυτό είναι κάτι που δεν το συνιστά στους ιδιοκτήτες του μοντέλου.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Cybertruck θα μπορεί να επιπλέει στο νερό, αν χρειαστεί, χωρίς να φέρει κάποιον ειδικό εξοπλισμό για να το πετύχει αυτό χάρη στην εκτεταμένη δουλειά που θα έχει γίνει ήδη από το εργοστάσιο στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ