Καταιγισμός νέων μοντέλων από την Audi -Πότε αναμένονται 20 καινούργιες προτάσεις

Audi A6 e-tron

Η εταιρεία του Wolfsburg βρίσκεται εμπρός στην μεγαλύτερη «καταιγίδα» νέων αυτοκινήτων στη μακρά της ιστορία, καθώς προετοιμάζει συνολικά 20 μοντέλα μέχρι το 2025 - στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικά.

Το επιβεβαίωσε επίσημα ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann, στην πρόσφατη ετήσια συνέντευξη Τύπου της εταιρείας. Μετά την επεξήγηση μιας σειράς πληροφοριών για τα οικονομικά και τις πωλήσεις της εταιρείας, ο Duesmann είπε ότι η Audi «βρίσκεται εμπρός στην μεγαλύτερη πρωτοβουλία νέων προϊόντων» της ιστορίας της.

Κεντρική φωτό και πάνω: Το minivan πρωτότυπο Audi Urbansphere
Κεντρική φωτό και πάνω: Το minivan πρωτότυπο Audi Urbansphere
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γερμανός συμπλήρωσε ότι η εταιρεία «θα λανσάρει περίπου 20 νέα μοντέλα» μέχρι το 2025, και διευκρίνισε πως περισσότερα από τα μισά εξ αυτών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό σημαίνει ότι η Audi μέχρι το 2025 θα διαθέτει τουλάχιστον έναν αμιγώς ηλεκτρικό εκπρόσωπο σε καθεμία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες αυτοκινήτων της παγκόσμιας αγοράς, πριν κάνει τη μετάβαση αποκλειστικά στην παραγωγή EV με το γύρισμα της δεκαετίας.

Μεταξύ των ηλεκτρικών αυτών νέων μοντέλων περιλαμβάνεται ένα που θα προστεθεί στη γκάμα κάτω από το Q4 E-Tron και θα είναι το πιο προσιτό και συμπαγές σε μέγεθος EV της Audi, όπως επιβεβαίωσε ο Duesmann.

Audi Grandsphere
Audi Grandsphere

Πρόκειται για ένα hatchback της κατηγορίας Α, δηλαδή παρεμφερές του Α3, σύμφωνα με πληροφορίες του αγγλικού περιοδικού Autocar. Ενδεχομένως αυτό να μοιράζεται τα συστήματα ηλεκτροκίνησης με την έκδοση παραγωγής του πρόσφατου πρωτοτύπου Volkswagen ID.2All, και είναι πολύ πιθανό πως και τα δύο αυτά μοντέλα θα λανσαριστούν μέσα στο 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Skysphere
Audi Skysphere

Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την πληθώρα των νέων αυτών Audi που περιμένουμε την προσεχή διετία. Είναι δεδομένο ότι τα ηλεκτρικά εξ αυτών θα βασιστούν στα τέσσερα πρωτότυπα Shpere, που παρουσιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και αποκάλυψαν τους σχεδιαστικούς και τεχνολογικούς ορίζοντες όπως τους βλέπουν στο Wolfsburg.

Audi Activesphere
Audi Activesphere
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, το νέας γενιάς Α8 θα έχει έντονες επιρροές από το περσινό πρωτότυπο Grandsphere, το οποίο ακολούθησε το φουτουριστικό roadster Skysphere του 2021. Ακολούθησε το minivan Urbansphere και το coupe crossover Activesphere, επιδεικνύοντας το όραμα της Audi στε όλες τις κατηγορίες αμαξωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ