Η Audi θα είναι πλήρως ηλεκτρική από το 2029

Audi A6 e-tron concept 1

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2026 και από το 2033 θα σταματήσει να κατασκευάζει μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας.

Επιβεβαιώνοντας την δέσμευσή της για την επερχόμενη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Audi επανέρχεται και αναφέρει ότι όλα της τα εργοστάσια θα κατασκευάζουν από το 2029 μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Audi A6 e-tron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη αλλαγή υφίσταται ήδη σε δύο εργοστάσιά της και μέσα στην επόμενη χρονιά θα προστεθεί και αυτό του Ίνγκολσταντ που θα παράγει το νέο Audi Q6 e-tron. Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, θα προστεθούν στην παραγωγή ηλεκτρικών άλλα τρία εργοστάσια, στην Γερμανία, το Μεξικό και την Ουγγαρία.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία λέει ότι θα κατασκευάσει νέα εργοστάσια παραγωγής μόνο σε περιοχές του πλανήτη που δημιουργείται ανάγκη λόγω αυξημένης ζήτησης. Για αυτόν τον σκοπό, κατασκευάζεται ήδη μία νέα μονάδα παραγωγής σε συνεργασία με την FAW στην Κίνα, για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα PPE. Η κατασκευή του νέου εργοστασίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Audi e-tron factory 1

Ταυτόχρονα, η Audi θα επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας για να εκπαιδεύσει το προσωπικό της σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω στην παραγωγή EV. Ακόμα, έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να μειώσει στο μισό το ετήσιο κόστος του εργοστασίων της έως το 2033.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίτευξη αυτού του στόχου, για μείωση του συνολικού κόστους, είναι δυνατή χάρη στην μείωση της πολυπλοκότητας που έχει η πλειοψηφία των ηλεκτρικών οχημάτων και φυσικά στην μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας.

Audi e-tron factory 2

Για παράδειγμα, το επερχόμενο Audi Q6 E-Tron θα παράγεται στην ίδια γραμμή με τα υπάρχοντα Α4 και Α5, γεγονός που δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντικαθιστούν σε όλους τους τομείς σταδιακά τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Audi έχει ξεκινήσει ήδη την αναπροσαρμογή της γκάμας, μιας και όπως έχει δηλώσει η ίδια δεν σκοπεύει να παρουσιάσει τους αντικαταστάτες των A1 και Q2. Το πράγμα βέβαια θα συμβεί τόσο με το R8 όσο και με το μικρότερο κουπέ TT.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κορυφαίο Α8 να μεταλλαχθεί σε ηλεκτρικό μέσα στην δεκαετία που διανύουμε και να ακολουθήσει την φιλοσοφία των νέων concept Sphere.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ