Δύο νέα μικρά και προσιτά Fiat έρχονται μέσα στο 2023

Fiat Panda 2023

Η αναγέννηση της Fiat εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, και ήδη περιμένουμε τα δύο πρώτα δείγματα γραφής της νέας εποχής της μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ποιά θα είναι αυτά;

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι συγκεχημένες. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Fiat προχωρά με ταχύ βηματισμό στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της Olivier Francois έχει δηλώσει πως η ιταλική εταιρεία θα γίνει «η Tesla του φτωχού», προσφέροντας μια σειρά από προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για τα πρώτα δύο αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει -φέτος- η Fiat ακούγονται κατά κύριο λόγο το Topolino της νέας εποχής, καθώς και ένα B-SUV λίγο μεγαλύτερο των 4 μέτρων, που θα αποτελέσει «αδερφό» μοντέλο του νέου Jeep Avenger και θα παράγεται μαζί με το τελευταίο στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας. Παράλληλα, ακούγεται ότι μπορεί να είναι το καινούριο Fiat Uno, είτε η νέα γενιά του Fiat Panda.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περιθώριο της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Stellantis για το 2022, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlos Tavares επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιαστούν δύο νέα ηλεκτρικά Fiat μέσα στη φετινή χρονιά - αλλά δεν διευκρίνισε ποιά θα είναι αυτά.

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το B-SUV της Fiat -ο διάδοχος του 500Χ- που θα είναι κοινό με το Jeep Avenger και με το αντίστοιχο premium που θα παρουσιάσει η Alfa Romeo στο εγγύς μέλλον, πιθανώς με την ονομασία Brennero.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το όνομα του πρώτου, του αντιτύπου της Fiat. Ψιθυρίζεται ότι μπορεί να ονομάζεται Fiat 600, ή Uno Cross - αναβιώνοντας σε SUV σιλουέτα το θρυλικό ιταλικό citycar των περασμένων δεκαετιών.

Για το δεύτεροφετινό ηλεκτρικό Fiat, το τοπίο είναι πιο θολό. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα στις φήμες το όνομα Topolino - η αναβίωση του θρυλικού mini αυτοκινήτου πόλης της εταιρείας του Τορίνου. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, το Topolino του 21ου αιώνα θα είναι ένα Citroen Ami με το σήμα της Fiat (όπως, άλλωστε, είναι και το Opel Rocks-e).

Δηλαδή, ένα μικρό διθέσιο όχημα αστικής μικροκινητικότητας, με τιμή χαμηλότερη των 7.000 ευρώ, που οδηγείται από την ηλικία των 16 ετών και έχει ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσο για το νέο Fiat Panda, αυτό -με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες- προορίζεται για το 2024 ή το 2025, καθώς θα εισάγει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Fiat που βασίζεται στο πρωτότυπο Centoventi που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ