Αμιγώς ηλεκτρικό το νέο Fiat Panda

Fiat Panda

Αμιγώς ηλεκτρική «καρδιά» θα ενσωματώνει η επόμενη γενιά του Fiat Panda, όπως επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας από το Τορίνο.

Στα γερά θεμέλια που έχουν οικοδομήσει οι εντυπωσιακές εμπορικές επιδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού 500e, θα βασιστεί ο πλήρης μετασχηματισμός της γκάμας της Fiat σε αμιγώς ηλεκτρική το 2027.

Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει «η Tesla του λαού», δηλαδή να προσφέρει προσιτά μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα που, παρά την χαμηλή τιμή τους, δεν θα υστερούν στους τομείς της αισθητικής και των τεχνολογιών, συμβαδίζοντας με τα «θέλω» των σύγχρονων οδηγών.

Περίοπτη θέση στην ατζέντα της Fiat έχει και η νέα, ηλεκτρική γενιά του εμβληματικού της city car, Panda, η οποία αναμένεται να ντεμπουτάρει στην αγορά το 2024. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
fiat ilektriko

Την μεταπήδηση του Panda από τα θερμικά (ήπια υβριδικά) μοτέρ, στο νέο status quo της ηλεκτρικής κινητικότητας επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του brand, Olivier Francois, επισημαίνοντας ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα ευθυγραμμίζεται με την κοινωνική αποστολή της Fiat που είναι ο εκδημοκρατισμός των μηδενικών ρύπων μοντέλων.

Προσώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Panda, αλλά όλα δείχνουν ότι από αισθητική σκοπιά θα φέρει πιο σύγχρονη εμφάνιση, δανειζόμενο κάποια από τα στιλιστικά στοιχεία του πρωτότυπου Centoventi.

Ο Olivier Francois, υποστήριξε, δε ότι από το 2024 και έπειτα όλα τα καινούργια μοντέλα της Fiat θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά και «παγκόσμια» - αυτοκίνητα σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε όλες τις αγορές του κόσμου.

fiati ηλεκτρικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ