Το νέο Jeep Avenger ήρθε στην Ελλάδα -Αυτές είναι οι τιμές του

Jeep Avenger

Ξεκινά και στην ελληνική αγορά η διάθεση του νέου ηλεκτρικού Jeep, με το νέο μοντέλο να επωφελείται και από την κρατική επιδότηση.

Ειδικότερα, το νέο προσθιοκίνητο Jeep Avenger, που αργότερα θα έρθει και 4κίνητο, διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 156 ίππων και 260 Nm, και μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh(50,8 kWh) που εξασφαλίζει αυτονομία 404 χλμ. (550 χλμ. σε αστικές συνθήκες).

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 χλμ. σε 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα 150 χλμ. Το νέο Jeep Avenger διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίστοιχης ισχύος φορτιστή θα γεμίσει την μπαταρία σε 5μιση ώρες, ενώ παράλληλα μπορεί να ταχυφορτιστεί με ισχύ 100 kW. Στην τελευταία περίπτωση, η φόρτισης της μπαταρίας από το 20% έως το 80% θα διαρκέσει 24 λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Avenger

Με την παραγωγή του να πραγματοποιείται στο προηγμένο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, το νέο Avenger διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του τα συστήματα SelecTerrain και Hill Descent Control που σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (20 εκ.) και τις κορυφαίες γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), ράμπας (20 μοίρες) και διαφυγής (32 μοίρες), προσφέρουν εντυπωσιακές για τα μέτρα της κατηγορίας δυνατότητες.

Η νέα μπαταρία που πέρασε με επιτυχία δοκιμές άνω των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, είναι εξαιρετικά συμπαγής σε διαστάσεις και δεν μειώνει το διαθέσιμο εσωτερικό χώρο. Παράλληλα προστατεύεται ακόμα και στις εκτός δρόμου διαδρομές από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αλλά και μεταλλικές προστατευτικές ποδιές. Το Avenger είναι το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep που εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Avenger

Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει έξι επιλογές: “Normal” για την καθημερινή χρήση, “Eco” για μέγιστη αυτονομία, “Sport” για υψηλότερη απόδοση, “Snow” για μέγιστη πρόσφυση σε παγωμένες συνθήκες, “Mud” για μέγιστη απόδοση σε λασπωμένες διαδρομές και “Sand”, η οποία περιορίζει την πιθανότητα το όχημα να ακινητοποιηθεί σε αμμώδες έδαφος.

Το νέο ηλεκτρικό Jeep Avenger διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Avenger, Longitude, Altitude και Summit, με την τιμή εκκίνησης της γκάμας να έχει καθοριστεί στα 36.500 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» (-€8.000) και το όφελος απόσυρσης αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας (-€1.000).

Jeep Avenger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του έτους.

Οι τιμές ανά έκδοση είναι:

  • Avenger: €36.500 (*€27.500)
  • Longitude: €38.000 (*29.000)
  • Altitude: €40.000 (*31.000)
  • Summit: €43.000 (*€34.000)

*Οι τιμές στις παρενθέσεις περιλαμβάνουν την κρατική επιδότηση και το όφελος απόσυρσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ