Το καλύτερο Fiat Panda όλων των εποχών έρχεται στην Ευρώπη!

Fiat Concept Centoventi

Κλείδωσε η ημερομηνία άφιξης του νέου Fiat Panda στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τους Ιταλούς να ενισχύουν την παρουσία του διαχρονικού best seller στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης αναβαθμίζοντας και μάλιστα με θεαματικό τρόπο τις προδιαγραφές του.

Η στιγμή που το Fiat Panda θα περάσει στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του δεν αργεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ιταλικό best seller πρόκειται να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αγοράς το 2024, έχοντας αποκτήσει έναν νέο, σαφώς αναβαθμισμένο ρόλο στην γκάμα της Fiat και του ομίλου Stellantis γενικότερα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το νέο Fiat Panda θα αυξήσει τις εξωτερικές διαστάσεις του, σε τέτοιο βαθμό που ενδεχομένως να αγγίξει τα όρια της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης.

Δεδομένος θα πρέπει να θεωρηθεί και ο εκδρομικός χαρακτήρας του, καθώς αυξημένη θα παραμείνει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα crossover σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος που θα προσεγγίζει τα 4 μέτρα, το νέο Fiat Panda προσφέρει -εκτός των άλλων- μεγαλύτερους χώρους και στο εσωτερικό του, αξιοποιώντας και την ημίψηλη αρχιτεκτονική του.

Το νέο Fiat Panda θα παράγεται στη Σερβία, στη μονάδα που κατασκευάζεται σήμερα το 500L, πατώντας στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία E-CMP.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του ιταλικού best seller, το concept Centoventi θα αποτελέσει τον οδηγό για την εικόνα ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα διαθέτει στην γκάμα του συμβατικές αλλά και αμιγώς θερμικές εκδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το λανσάρισμα μίας οικονομικά προσιτής έκδοσης ισχύος 80 ίππων με μπαταρία 40 kWh, για να ακολουθήσει μία πιο ισχυρή εκδοχή των 107 ίππων που θα συνδυάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος θα υπογράψει τη σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Fiat Panda προέρχεται από τη Renault και δεν είναι άλλος από τον Francois Leboine, ο οποίος επιμελήθηκε και την εικόνα του σύγχρονου R5.

Το νέο Fiat Panda αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του 2023, ωστόσο, η παραγωγή και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Μέχρι τότε η Fiat θα διατηρήσει στην γκάμα της την υπάρχουσα γενιά του Panda, η οποία παρά τα… χρόνια της εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις της κατηγορίας του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ