Yamaha Neo's: Η ηλεκτρική αστική λύση για οικονομία στο μέγιστο

Yamaha Neo's με δώρο τη δεύτερη ηλεκτρική μπαταρία 2023

To Neo's είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της ιαπωνικής εταιρείας που πατά τους τροχούς του επί ευρωπαϊκού εδάφους σημαίνοντας την ηλεκτρική αντεπίθεση της Yamaha στην Γηραιά Ήπειρο.

Το Yamaha Neo's έχει μακρά και επιτυχημένη εμπορική πορεία στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας αποτελώντας ένα από τα scooters των Ιαπώνων που έχουν μεγαλώσει γενιές αναβατών σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ολοκαίνουργια και αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Neo's ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία προτάσσοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τους προγόνους του με συμβατικούς κινητήρες να ξεχωρίζουν, όπως είναι η απίστευτη φιλικότητα κατά την οδήγηση και η υποδειγματική ευελιξία.

Συγκεντρώνοντας όλη την τεχνογνωσία της Υamaha στα scooters πόλης, η νέα γενιά του Neo's φέρνει επίσης μαζί της τις μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και το σχεδόν αμελητέο κόστος χρήσης και κίνησης στο αστικό περιβάλλον, το οποίο προκύπτει από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του.

Παράλληλα, διατηρεί στο ακέραιο τη δυνατότητα να οδηγείται με δίπλωμα κατηγορίας AM, το οποίο μπορεί να αποκτήσει ένας αναβάτης από τα 16 του χρόνια, ενώ μπορεί να οδηγηθεί και από κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Φρέσκια αισθητική και ευελιξία στο μάξιμουμ

Το νέο Neo's προτάσσει τη φρεσκάδα της σχεδίασής και τις μαζεμένες διαστάσεις του απευθυνόμενο στους μικρούς σε ηλικία αναβάτες όσο και στους εμπειρότερους που θέλουν να κινηθούν με άνεση στο περιβάλλον μιας πόλης. Το ίδιο κάνει και το χαμηλό ύψος της σέλας του που βρίσκεται στα 795 χλστ. και θα βολέψει κάθε σωματότυπο, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για ένα κράνος τύπου jet, ακόμη και αν έχει τοποθετηθεί και η δεύτερη προαιρετική μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύγχρονες λύσεις και στη συνδεσιμότητα

Κινούμενο στην αιχμή των εξελίξεων το Neo's προσφέρει και τις λύσεις συνδεσιμότητας που απαιτεί ο σύγχρονος αναβάτης. Ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το smartphone του με το scooter με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha και τη σύνδεσή της στη Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU) του Neo's.

Ο ευανάγνωστος LCD πίνακας πληροφοριών φέρει εικονίδια που εμφανίζουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του χρήστη, φροντίζοντας να το κρατά ενήμερο για κλήσεις που μπορεί να δεχτεί.

Με την εφαρμογή MyRide οι αναβάτες του Neo's μπορούν επίσης να μοιραστούν τις οδηγικές τους εμπειρίες με άλλους χρήστες, να εξάγουν πληροφορίες διαδρομών και να συνδεθούν με άλλους «MyRiders», προκειμένου να βλέπουν φωτογραφίες, να συγκρίνουν διαδρομές και να μαθαίνουν για νέους προορισμούς.

Ηλεκτρικό μοτέρ για ελάχιστο κόστος κίνησης

Το νέο ηλεκτρικό scooter της εταιρείας των τριών Διαπασών φέρει το τελευταίας γενιάς σύστημα κίνησης Yamaha Integrated Power Unit (YIPU) των Ιαπώνων. Ο μικρός αερόψυκτος κινητήρας βρίσκεται εντός του πίσω τροχού σε μια συμπαγή και ενιαία μονάδα και παρέχει υψηλά επίπεδα ροπής για ομαλή λειτουργία, άμεση και προοδευτική επιτάχυνση στο άνοιγμα του ηλεκτρικού του γκαζιού και εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την τοποθέτηση του μοτέρ εντός του πίσω τροχού, η αντικατάσταση του ελαστικού είναι εύκολη υπόθεση καθώς η στεφάνη αποσπάται εύκολα και γρήγορα, με την αφαίρεση πέντε μπουλονιών.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας φέρει δύο προγράμματα λειτουργίας, το Standard και το Eco. Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 2,8 ίππους, ενώ στη δεύτερη περιορίζεται στους 2,14. Παράλληλα η μέγιστη ταχύτητα κίνησης να μειώνεται παράλληλα από τα 45 στα 35 χλμ./ώρα. και η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία μπορεί να αυξηθεί έως και τα 38,5 χλμ.

Με μπαταρία υψηλών προδιαγραφών

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας μικρής σε μέγεθος και ελαφριάς αποσπώμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου που ζυγίζει μόλις οχτώ (8) κιλά και έχει χωρητικότητα 968 Wh. Η μπαταρία εξελίχθηκε και παράγεται από την ίδια την Yamaha και με μία φόρτισή της μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 37 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WMTC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ειδικό χώρο κάτω από τη σέλα μπορεί να τοποθετηθεί και δεύτερη έξτρα μπαταρία ίδιων προδιαγραφών με τη στάνταρ, με το Neo's να αυξάνει έτσι την αυτονομία του έως και τα 68 χλμ.

Κόστος κίνησης μικρότερο από εισιτήριο λεωφορείου

Η άκρως οικονομική μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Neo’s, το οποίο θα σας κάνει να ξεχάσετε τα ΜΜΜ μια για πάντα. Με την τιμή της κιλοβατώρας στα 16 λεπτά του ευρώ, το μικρό ηλεκτρικό scooter της Yamaha χρειάζεται μόλις 0,5 ευρώ για 100 χλμ. διαδρομής, κάτι που το ανάγει ως ένα από τα πλέον οικονομικά scooters για την κάλυψη των καθημερινών μετακινήσεων.

Στην άκρως οικονομική κατανάλωση ενέργειας έρχεται να προστεθεί και το σημαντικά χαμηλότερο κόστος περιοδικής συντήρησης, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στα περιφερειακά του Neo’s -φρένα και αναρτήσεις, αφού ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν χρειάζεται τη συντήρηση ενός συμβατικού εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και σε έκδοση με διπλή μπαταρία

Το Neo's είναι διαθέσιμο στο ελληνικό κοινό και στην έκδοση Dual Battery Limited. Πρόκειται για την πληρέστερη σε εξοπλισμό έκδοση του ηλεκτρικού scooter της Yamaha, με δύο μπαταρίες στον στάνταρ εξοπλισμό, η οποία οδηγείται επίσης με δίπλωμα AM αλλά και από οδηγούς αυτοκινήτου.

Όπως και στη στάνταρ έκδοση οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν πάνω στο scooter και είναι αποσπώμενες, με το βάρος των οχτώ κιλών για την καθεμιά να κάνει εύκολη τη μεταφορά τους λόγω και της εργονομικής χειρολαβής που φέρουν στο πάνω μέρος τους. Με την αξιοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το όφελος για τους ενδιαφερόμενους φτάνει στα 1.475 ευρώ, με τελική τιμή τα 2.945 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ