5 λόγοι για να αποκτήσεις το Yamaha NMAX 125 -Οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου

5 λόγοι για να αποκτήσεις το νέο Yamaha NMAX 125

Ως ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα scooters της κατηγορίας του, το Yamaha NMAX 125 συγκεντρώνει όλους τους σημαντικούς λόγους για να σε πείσει να το κάνεις δικό σου.

Ως μέλος της κατηγορίας των mini GT scooters και με την «υπογραφή» της εταιρείας των τριών διαπασών, το νέο Yamaha NMAX 125 καταφέρνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις επιλογές που έχει ένας αναβάτης στα 125 κ.εκ.

Σχεδιασμένο για να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στο δύσκολο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και «εξοπλισμένο» με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει τον στόχο του το NMAX 125 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης απέναντι στους ανταγωνιστές του. Αποτελεί μια σίγουρη επιλογή που θα εκτιμήσουν καθημερινά οι έμπειροι αναβάτες και ακόμη περισσότερο ίσως εκείνοι που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στους δύο τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εκείνους που συγκαταλέγονται στους αναβάτες που ξεκινούν τώρα την δίτροχη πορεία τους συγκαταλέγονται και οι οδηγοί αυτοκινήτου, οι οποίοι, έπειτα και από την σχετική επικαιροποίηση του διπλώματός τους μπορούν να απολαύσουν επίσης τα χαρίσματα του NMAX στους δρόμους της πόλης. Ας δούμε λοιπόν μαζί του πέντε σημαντικότερους λόγους για να βάλει κάποιος στην καθημερινότητά του το NMAX 125.

Ισχύς και οικονομία… εν τη ενώσει

Υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro 5 που ισχύουν στα δίτροχα, ο προηγμένος υγρόψυκτος κινητήρας της σειράς Blue Core που φέρει το NMAX καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα βενζίνης, η οποία σύμφωνα με τη Yamaha δεν ξεπερνά τα 2,2 λίτρα στα 100 χλμ. Παράλληλα το μικρό μονοκύλινδρο μοτέρ καταφέρνει να προσφέρει και επιδόσεις που βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας του χάρη στους 12,2 ίππους και τα 11,2 Nm ροπής που αποδίδει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγμένες τεχνολογίες με γνώμονα την ασφάλεια

Για τους νέους αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A1 αλλά και για τους οδηγούς αυτοκινήτου που μπορεί να μην είχαν πρότερη εμπειρία με δίκυκλο, η ύπαρξη του προηγμένου ABS στον στάνταρ εξοπλισμό του NMAX 125 αποφορτίζει από το άγχος μπλοκαρίσματος σε φρενάρισμα πανικού ακόμη και σε βρεγμένο αστικό δρόμο.

Σε τέτοιες συνθήκες τις πολύτιμες υπηρεσίες του προσφέρει και το στάνταρ traction control που φέρει η νέα γενιά του NMAX και αποτρέπει το γλίστρημα του πίσω τροχού όπως και αν ανοίξει το γκάζι ο αναβάτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το scooter της ιαπωνικής εταιρείας εξοπλίζεται επίσης στάνταρ και με προηγμένο σύστημα Start and Stop το οποίο εξοικονομεί ακόμη περισσότερο καύσιμο απενεργοποιώντας τον κινητήρα στις σύντομες στάσεις με την επανεκκίνηση να γίνεται απλά με το άνοιγμα του γκαζιού. Στον πλούσιο εξοπλισμό του NMAX ανήκουν επίσης η παροχή ρεύματος 12V αλλά και η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς φυσικό κλειδί με σύστημα keyless.

Καθημερινή ευρυχωρία

Το NMAX έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών αναφορικά με τον σωματότυπό τους. Με την απόσταση από το έδαφος στα 765 χλστ. η φιλόξενη σέλα επιτρέπει σε αναβάτες κάθε διάστασης να νιώθουν άνετα πάνω στο NMAX με τη Yamaha να έχει φροντίσει ώστε το τιμόνι να βρίσκεται στη σωστή απόσταση από τον κορμό και τα πόδια να έχουν επαρκή χώρο στην ποδιά ακόμη και για τους ψηλόσωμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνεπιβάτης κάθεται επίσης άνετα και στηρίζεται σωστά, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει για ένα κράνος ή άλλα σχετικά μεγάλου μεγέθους αντικείμενα όπως είναι για παράδειγμα ένα laptop. Την εικόνα των αποθηκευτικών χώρων συμπληρώνουν οι έξτρα θήκες για μικροπράγματα στην περιοχή της ποδιάς.

Με αξεσουάρ που καλύπτουν κάθε ανάγκη

Οι αναβάτες που επιθυμούν ακόμη περισσότερες ανέσεις στην καθημερινότητά τους, μπορούν να επιλέξουν έξτρα γνήσια αξεσουάρ της Yamaha που ολοκληρώνουν ακόμη περισσότερο το πρακτικό κομμάτι του πολυδιάστατου χαρακτήρα του NMAX. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η ιδιαίτερα χρήσιμη και μεγαλύτερων διαστάσεων ζελατίνα αλλά και το top case των 39 λίτρων, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα τους αποθηκευτικούς χώρους του scooter της ιαπωνικής εταιρείας.

Όταν η φιλικότητα συναντά την ευελιξία

Οι μαζεμένες διαστάσεις, το χαμηλό κέντρο βάρους και το στιβαρό πλαίσιο του NMAX 125 δημιουργούν ένα συγκροτημένο σύνολο που «εξαφανίζεται» κάτω από τα πόδια του αναβάτη και του λύνει τα χέρια στο αστικό τοπίο. Η φιλικότητα του NMAX κατά την κίνηση στους πηγμένους δρόμους της πόλης είναι χαρακτηριστική της προσοχής που έδωσε η Yamaha κατά την εξέλιξή του, όπως και η ποιοτικότατη λειτουργία του οικονομικού σε κατανάλωση κινητήρα. Οι μανούβρες και οι ελιγμοί γίνονται πραγματικό παιχνίδι για τον αναβάτη του NMAX με τα δυνατά φρένα να προσφέρουν πολύ καλή αίσθηση και να ακινητοποιούν γρήγορα και με σιγουριά το ικανότατο scooter των Ιαπώνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ