Audi Q4 e-tron: Η νέα ηλεκτρική εποχή είναι εδώ

Audi Q4 e-tron 2021

Εντυπωσιακό σε κάθε τομέα ξεχωριστά, το αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron σηματοδοτεί τη νέα εποχή της γερμανικής εταιρείας στα compact SUV.

Εντυπωσιακό design, προηγμένες τεχνολογίες, κορυφαία επίπεδα ελέγχου και χειρισμού, άφθονοι χώροι και εντυπωσιακές επιδόσεις με μηδενικούς ρύπους κίνησης. Αυτό είναι με λίγα λόγια το ολοκαίνουργιο Audi Q4 e-tron, το οποίο έρχεται για να θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία του, σε επίπεδο τεχνολογιών, ευρυχωρίας, αλλά και δυναμικής συμπεριφοράς.

Γοητεία και δυναμισμός σε ένα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Audi Q4 e-tron πηγαίνει τον σχεδιαστικό δυναμισμό που χαρακτηρίζει ως σήμα κατατεθέν όλες τις προτάσεις της γερμανικής εταιρείας στο επόμενο επίπεδο, φέρνοντας εικόνες από το μέλλον της Audi στο παρόν. Προσεγμένο σε κάθε του εξωτερική λεπτομέρεια, το νέο ηλεκτρικό SUV χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένη κομψότητα με τις διακριτικές γωνίες και ακμές του αμαξώματος να ισορροπούν ιδανικά για τη δημιουργία μιας δυναμικής εικόνας που γοητεύει και προκαλεί για όλους τους σωστούς λόγους. Στα αυξημένα επίπεδα πρακτικότητας του Q4 e-tron, η έκδοση Sportback έρχεται να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερες δόσεις στιλ με τα έντονα coupe στοιχεία στη σχεδίαση του πίσω μέρους. Δυναμική σχεδίαση, αλλά και εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο μόλις 0,28 για το Q4 e-tron και ακόμη χαμηλότερα, στο 0,26 για την έκδοση Sportback.

Πρωτόγνωρη ευρυχωρία για τα μέτρα της κατηγορίας

Αν και οι εξωτερικές διαστάσεις περιορίζονται στα 4,59 μ. που είναι το μήκος του Audi Q4 e-tron, οι προσφερόμενοι χώροι για επιβαίνοντες και αποσκευές περνούν επίσης στο επόμενο επίπεδο, με το ηλεκτρικό SUV των Γερμανών να προσφέρει ευρυχωρία ανάλογη μοντέλου μεγαλύτερης κατηγορίας. Στο εσωτερικό του θα βρείτε 25 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα, ενώ οι ποτηροθήκες στις πόρτες έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν ακόμη και μπουκάλια νερού χωρητικότητας ενός λίτρου. Οι πέντε επιβαίνοντες απολαμβάνουν τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και άνεσης που προσφέρει η καμπίνα του Q4 e-tron και επωφελούνται και από τον… σπηλαιώδη χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 520 και φτάνει έως και τα 1.490 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Premium και hi-tech περιβάλλον για όλες τις ώρεςΗ νέα εποχή της Audi είναι έντονα παρούσα και στο εσωτερικό του Q4 e-tron, όπου τα κορυφαίας ποιότητας υλικά συναντώνται με το προχωρημένο design για τη δημιουργία μιας πολυτελούς καμπίνας, με έντονα τα σπορ στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις προτάσεις των Γερμανών. Η οδηγοκεντρική σχεδίαση του μοντέρνου ταμπλό φέρνει την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής του προηγμένου συστήματος πολυμέσων MMI να «κοιτάζει» ελαφρά προς τον οδηγό, ο οποίος έχει μπροστά του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα πληροφοριών 10,25 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτή την οθόνη, που μπορεί να φτάσει από τις στάνταρ 10,1 έως και τις εντυπωσιακές 11,6 ίντσες, πραγματοποιείται ο έλεγχος και του συστήματος πλοήγησης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του και την επιλογή των φωνητικών εντολών. Highlight στα συστήματα πληροφόρησης του οδηγού αποτελεί το επόμενης γενιάς προαιρετικό Head Up Display επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ τον hi-end ήχο παρέχει το εξελιγμένο σύστημα της Sonos

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν και αυτονομία έως και 534 χλμ.Audi Q4 e-tron 2021

Το νέο Audi Q4 e-tron είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων-λιθίου και τρία συστήματα κίνησης που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών: Από την καθημερινή μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον έως και την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων εκτός αυτού, με αυτονομία από 349 έως και 543 χλμ. Η μικρότερη μπαταρία, διαθέσιμη με το πισωκίνητο Q4 35 e-tron των 170 ίππων (310 Nm ροπής), έχει χωρητικότητα 55 kWh και η μεγαλύτερη των Q4 40 e-tron (204 ίπποι) και Q4 50 e-tron quattro ανέρχεται στα 82 kWh. Η τελευταία και κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού SUV Q4 50 e-tron quattro, με ηλεκτρικούς κινητήρες και στους δύο άξονες προσφέρει 299 ίππους στο δεξί πεντάλ που το «εκτοξεύουν» από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόνο 6,2 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυναμική συμπεριφορά με την υπογραφή της Audi

Audi Q4 e-tron 2021

Οι εξαιρετικές επιδόσεις που προσφέρουν οι εκδόσεις του Q4 e-tron ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική συμπεριφορά του σε κάθε συνθήκη. Η Audi φρόντισε για τη δημιουργία ενός απόλυτα ισορροπημένου συνόλου προσδίδοντας στο μοντέλο της χαμηλό κέντρο βάρους και ομοιόμορφη κατανομή μαζών. Το SUV φέρει στον εμπρός άξονα Γόνατα McPherson, ενώ πίσω έχει υιοθετηθεί η προηγμένη λύση του άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Για εκείνους που επιθυμούν ακόμη υψηλότερα επίπεδα οδηγικής εμπειρίας προαιρετικά είναι διαθέσιμη και σπορ ανάρτηση η οποία αναδεικνύει πλήρως τις διευρυμένες δυνατότητες του στιβαρού πλαισίου, όπως ακριβώς κάνει και η έκδοση quattro, με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Ηλεκτρονική ομπρέλα ασφάλειας για όλουςΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Audi Q4 e-tron φροντίζει ενεργά για την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου με τη γερμανική εταιρεία να έχει ενσωματώσει σε αυτό την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το Audi pre sense, το οποίο ελέγχει διαρκώς για επικείμενο κίνδυνο σύγκρουσης περιμετρικά του αυτοκινήτου, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, το σύστημα υποβοήθησης στροφής αλλά και το ακουστικό και οπτικό σύστημα στάθμευσης.

Φροντίζει το περιβάλλον από τη «γέννηση» του

Audi Q4 e-tron 2021

Φροντίζοντας για ένα βιώσιμο μέλλον από την πρώτη στιγμή, το νέο Q4 e-tron κατασκευάζεται στο προηγμένο μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος εργοστάσιο της Audi στο Zwickau. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, οι όποιες αναπόφευκτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αντισταθμίζονται από μέτρα προστασίας που φέρουν πιστοποίηση "The Gold Standard" ή Verified Carbon Standard", ενώ οι προμηθευτές της υπόκεινται σε υποχρεωτική αξιολόγηση αειφορίας προκειμένου να διασφαλιστούν φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες παραγωγής και δίκαιες συνθήκες εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακαλύψτε εδώ το νέο Audi Q4 e-tron και το νέο Audi Q4 Sportback e-tron

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ