Νέα συνεργασία του Ken Block με την Audi (Video)

Ken Block Audi

Ο θρύλος της πλαγιολίσθησης, του gymkhana και των ράλι φόρεσε τη νέα του φόρμα, της Audi, οδήγησε μια σειρά από κλασσικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της φίρμας και εφεξής θα είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα του ηλεκτρικού μέλλοντος των αυτοκινήτων του Ingolstadt.

Μετά από 11 χρόνια συνεργασίας με τη Ford, ο Αμερικανός ξεκίνησε το νέο του κεφάλαιο με την Audi οδηγώντας θρυλικά αγωνιστικά της αυτοκίνητα - όπως το Audi Sport quattro S1 και το Audi V8 quattro του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (DTM), όπως δείχνει το επίσημο video που δημοσίευσε η γερμανική εταιρεία με τον τίτλο «Καλωσορίζοντας έναν θρύλο στην ομάδα της Audi».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των εντυπωσιακών πλάνων που προέκυψαν από τα Audi του παρελθόντος, όμως, η βασική πτυχή της συνεργασίας των δύο πλευρών φαίνεται πως θα αφορά τα ηλεκτρικά του μέλλοντος. Ο Ken Block, για την ακρίβεια, φαίνεται ότι είναι ο ιδανικός οδηγός για να επιδεικνύει με μια σειρά από αντίστοιχα συναρπαστικά videos τις σπορ δυνατότητες, την ισχύ και τις επιδόσεις των νέων EV του γερμανικού εργοστασίου.

Ο Αμερικανός έχει ήδη οδηγήσει το Audi e-tron Vision Gran Turismo, και είπε: «Η Audi είναι η εταιρεία που πυροδότησε το πάθος μου για το motorsport. Αισθάνομαι υπερβολικά ενθουσιασμένος με το ξεκίνημα αυτού του νέου κεφαλαίο. Μαζί θα εξελίξουμε καινοτομικά προϊόντα και θα διευρύνουμε τα όρια της ηλεκτροκίνησης. Το Audi RS e-tron GT με εξέπληξε, η οδηγική του εμπειρία είναι εκπληκτική: είναι απίστευτα γρήγορο και με πολύ καλό έλεγχο. Το κέντρο βάρους είναι πολύ χαμηλά και μπορείς να κάνεις σβέλτες αλλαγές κατεύθυνσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον Block αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Από την ωμή ισχύ των κινητήρων εσωτερικής καύσης και το σύννεφο καμμένου ελαστικού με ορισμένα από τα ισχυρότερα και πιο μυώδη Ford των τελευταίων 11 ετών στα Gymkhana του, τώρα κάνει -και αυτός- το μεγάλο πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση.

«Θεωρώ ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα άλμα προόδου για την κοινωνία μας, για να δημιουργηθεί κάτι που θα περιορίζει τις εκπομπές ρύπων και θα κάνει τον πλανήτη μας ένα καλύτερο μέρος να ζεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: έχει να κάνει και με την απόδοση. Λατρεύω οτιδήποτε μο επιτρέπει να κινούμαι ταχύτερα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να το κάνουν αυτό», κατέληξε ο Αμερικανός.

Η Audi αναφέρει ότι η συνεργασία της με τον Ken Block θα επιφέρει «αποκλειστικά κοινά porjects στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας», καθώς, όπως λέει ο επικεφαλής της φίρμας Henrik Wenders, «ο Ken Block έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους». Ο Γερμανός συνέχισε: «Με την προοδευτική του σκέψη, θα μας συνοδεύει στο δρόμο προς το εξηλεκτρισμένο μέλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ