Το θρυλικό Land Rover της Βασίλισσας Ελισάβετ βγαίνει σε δημοπρασία

Land Rover Series II Queen Elizabeth

Ένα άκρως συμβολικό όχημα για τους Βρετανούς και τη Land Rover, το μοντέλο Series II, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία - και η τιμή του υπολογίζεται στα περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο του τετρακίνητου συμβόλου της βρετανικής αυτοκίνησης χρησιμοποιήθηκε από την Ελισάβετ ΙΙ και τον Πρίγκηπα Φίλιππο κατά τη διάρκεια του ασημένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας, που γιορτάστηκε το 1977 στη Βόρεια Ιρλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοπράτηση του αυτοκινήτου συμβαίνει τη στιγμή που κορυφώνονται οι ετοιμασίες για την επίσημη στέψη του Καρόλου ΙΙΙ ως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, λίγους μήνες μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Νωρίτερα φέτος είχε δημοπρατηθεί άλλο ένα από τα Land Rover της Βασίλισσας και αρκετά ακόμη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Το συγκεκριμέο Land Rover Series IIA 109 4X4 κατασκευάστηκε το 1968 και αρχικά το παρήγγειλε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Βασίζεται στην έκδοση μεγάλου μεταξονίου του κλασσικού Land Rover, ενώ ο βενζινοκινητήρας του έχει χωρητικότητα 2.25 λίτρων. Η βασιλική υπηρεσία ηλεκτρολόγων-μηχανικών του έκανε ορισμένες τροποποιήσεις, τα επόμενα χρόνια, ώστε το αυτοκίνητο να καλύπτει τις ανάγκες της βασιλικής περιοδείας.

Μία από αυτές ήταν η ανύψωση των καθισμάτων και μία άλλη η τοποθέτηση αλεξίσφαιρου panel για την προστασία του βασιλικού ζεύγους. Επίσης, η Βασίλισσα διέθετε ένα κουμπί με το οποίο υποδείκνυε στον οδηγό αν ήθελε το αυτοκίνητο να σταματήσει, να προχωρήσει ή να κινείται αργά ώστε να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήθος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοπράτηση του συλλεκτικού αυτού Land Rover θα γίνει στις 16 Απριλίου 2023 στο αυτοκινητοδρόμιο του West Sussex, στο Bonham's Goodwood Members' Meeting, αν τυχόν βρίσκεστε στην περιοχή και σας περισσεύουν -τουλάχιστον- 100 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ