Το Land Rover της βασίλισσας Ελισάβετ βγαίνει στο σφυρί σε τιμή ρεκόρ

Land Rover Series I Quenn Elizabeth

Ένα πρωτόλειο Land Rover Series I του 1953, που είχε παραχωρήσει η βρετανική εταιρεία στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να ξεπεράσει τα 170 χιλιάδες ευρώ.

Τη δημοπρασία θα διεξάγει ο οίκος Silverstone Auctions. Το τελευταίο βασιλικό αυτοκίνητο που ο συγκεκριμένος οίκος είχε βγάλει στο σφυρί ήταν ένα μαύρο Ford Escort RS Turbo που άνηκε στην Πριγκίπισα της Ουαλίας Diana, και το οποίο έφτασε την τιμή-ρεκόρ των 730.000 λιρών (832.000 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο Land Rover Series I κατασκευάστηκε προς το τέλος του 1953, και παρότι έχει κανονικά αριθμό σασί θεωρείται μοντέλο προ-παραγωγής. Η βασίλισα Ελιβάσετ δεν βρισκόταν παρά λίγους μήνες στο βρετανικό θρόνο, και ζήτησε να της αποσταλεί το θρυλικό αυτό 4x4 στο αγαπημένο της κτήμα Balmoral, όπου η βασιλική οικογένεια έκανε τα πικ-νικ της.

Η βασιλομήτωρ και ο πρίγκιπας Κάρολος το χρησιμοποίησαν μέχρι το 1966 που το απέκτησε ο σημερινός του ιδιοκτήτης, ένας Σκωτσέζος από το χωριό Ballater. Το κράτησε στο ιδιωτικό του γκαράζ επί σειρά ετών, αλλά χωρίς να το προσέξει ιδιαίτερα. Ώσπου, σύμφωνα με τις φήμες, ο βασιλιάς Κάρολος το εντόπισε, το αναγνώρισε, και λέγεται ότι χρηματοδότησε την πλήρη ανακατασκευή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κάνει την εμφάνισή του σε αρκετές βασιλικές εκδηλώσεις στη Βρετανία, όπως και στη διάσημη εκπομπή Antiques Roadshow του BBC. Δικαίως, λοιπόν, θεωρείται ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα Land Rover του πλανήτη.

Είναι, παράλληλα, και ένα από τα πλέον ιδιαίτερα, καθώς διέθετε ειδικά σχεδιασμένες -για τις ανάγκες της βασιλικής οικογένειας- πόρτες, οροφή, αμάξωμα, προφυλακτήρες και τη μοναδική διπλή πίσω πόρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την άρτια κατάσταση -όπως φαίνεται και από τις εικόνες- του αυθεντικού και ανακατασκευασμένου αυτού Land Rover Series I και φυσικά τη βασιλική του ιστορία, αναμένεται να ανεβάσουν την τελική του τιμή πώλησης πάνω από τις 170.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ