Τέλος τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα - Μπαράζ ελέγχων από την Αστυνομία

διπλοπαρκάρισμα πρόστιμο στην Ελλάδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι με τη χρήση της τεχνολογίας θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου για τα μέτρα που έρχονται ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια αλλά και για τους ατίθασους οδηγούς και τις νέες ποινές που ετοιμάζονται μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται επειγόντως μια επαναδιάταξη του δυναμικού της ΕΛΑΣ σε υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης τόνισε με έμφαση ότι θα σταματήσουμε να βλέπουμε διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα με αναμμένα τα alarm σε κεντρικούς οδικούς άξονες για να πάρει ο οδηγός καφέ ή να πληρώσει κάποιον λογαριασμό ή οτιδήποτε άλλο δημιουργώντας ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα! Μάλιστα ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι η αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων θα είναι πρώτη προτεραιότητα που θα θέσει ο ίδιος στα στελέχη της ΕΛΑΣ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να βλέπει ο κόσμος στο δρόμο περισσότερη Αστυνομία, όχι να την βλέπουν να κάνει βόλτες, να τη βλέπει να κάνει ελέγχους, να ασκεί τον αποτρεπτικό της έλεγχο σε αυτόν που διπλοπαρκάρει. Υπάρχουν δρόμοι, γιατί πολλές φορές έχω ακούσει και εγώ, ξέρουν ότι υπάρχουν και δρόμοι κεντρικοί στην Αθήνα, 3ης Σεπτεμβρίου, η Αχαρνών, η Αριστοτέλους, ο άλλος ανάβει τα alarm για να πάρει τον καφέ του, να πληρώσει το παράβολο να κάνει τη δουλειά του και αυτό τι έχει ως αποτέλεσμα; Nα συσσωρεύονται αυτοκίνητα, έχουν και φανάρια, ο δρόμος γίνεται μισή λωρίδα. Λοιπόν, το διπλοπαρκάρισμα είναι ένα, θα πει κανείς ότι είναι το πιο σημαντικό, είναι να τα πιο σημαντικά, διότι η ποιότητα ζωής και η ταλαιπωρία είναι ένα θέμα που πρέπει να το βάλουμε ως προτεραιότητα. Ήδη αύριο έχουμε μία πολύ μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίας, η αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος θα είναι ένα από τα πρώτα. Θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες για όσο το δυνατόν λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οτιδήποτε έχει να κάνει με παράνομη στάθμευση αλλά και το διπλοπαρκάρισμα θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δοθούν σαφείς οδηγίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους ανθρώπους, στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛΑΣ και στην Τροχαία, να το αντιμετωπίσουν με τρόπο ώστε να το περιορίσουμε και να το ελαχιστοποιήσουμε. Οι κλήσεις θα πηγαίνουν με τον τρόπο πού πηγαίνουν και βεβαιώνονται και δεν θα είναι μόνο το διοικητικό πρόστιμο θα είναι και τα υπόλοιπα που προβλέπονται, αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Οικονόμου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ξεκαθαρίζοντας ότι θα προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η χρήση της ΛΕΑ πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού, πρέπει να εκτιμηθεί ας πούμε και η δράση και η χρησιμότητα της. Υπάρχουν χώρες στο εξωτερικό όπου πληροφορούμαι πως πολλές φορές, όταν σημαίνει κάποιο ατύχημα, υπάρχει πρόβλεψη να κάνουμε αριστερά-δεξιά τα οχήματα και να αδειάζει ο κεντρικός άξονας.

Πέραν αυτής της διαδικασίας, η χρήση της ΛΕΑ θα περιφρουρείται. Έχουμε σχέδιο για περιπολίες κατά μήκος των οδικών αρτηριών, των εθνικών δρόμων στον Κηφισό που υπάρχει η ΛΕΑ, ώστε να είναι να είναι κοινή, υπάρχουν πρόνοιες για βαρύτατα πρόστιμα και κυρώσεις οι οποίες θα εφαρμόζονται. Ήδη χθες που ήταν ένα Σαββατοκύριακο μεγάλης επιστροφής, η Τροχαία πιλοτικά εφάρμοσε πτυχές αυτό το καινούργιου σχεδίου και στην είσοδο από τη Λαμία και στην είσοδο από την Πελοπόννησο, με αρκετές εμφανίσεις περιπολικών από τα διόδια.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ