Κόντρες, κλεφτοπόλεμος και καταδιώξεις -Η παράνοια συνεχίζεται στους δρόμους της Αθήνας (video)

Κόντρες στην Αθήνα

Το τριτοκοσμικό φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων συνεχίζεται στους δρόμους της Αθήνας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν ώστε να βάλουν τέλος σε μια άκρως επικίνδυνη πρακτική.

Ένα θλιβερό φαινόμενο που δεν κολακεύει κανέναν και δεν περιμένει να συναντήσει κανείς εν έτη 2023 στους δρόμους μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στην Αθήνα.

Ο λόγος για τους αυτοσχέδιους αγώνες ή αν προτιμάτε τις κόντρες, οι οποίες παρά την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με αυτές, συνεχίζονται στους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ραντεβού κλίνονται μέσα από σχετικά groups του Διαδικτύου σε στέκια που είναι γνωστά στους περισσότερους. Όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο που ακολουθούν, τους τελευταίους μήνες την τιμητική τους είχαν τα περίφημα «λιμανάκια», στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Το σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και εκατοντάδες θεατές βρίσκεται στο τμήμα που συνδέει τη Βουλιαγμένη με τη Βάρκιζα και ως αφετηρία των αυτοσχέδιων αγώνων χρησιμοποιείται ο σηματοδότης στο ύψος του Ribas.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πρόκειται για έναν δημόσιο δρόμο και μάλιστα με πυκνή κυκλοφορία, οι οδηγοί των οχημάτων μετρούν τις δυνάμεις τους, εκκινώντας τον αυτοσχέδιο αγώνα μόλις το φανάρι γίνει πράσινο.

Πολλές φορές η κόντρα συνεχίζεται έως τον επόμενο φωτεινό σηματοδότη, στη Βάρκιζα, με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες να αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες και να μετατρέπονται σε έναν πραγματικό δημόσιο κίνδυνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα δεν είναι λίγα τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, έχοντας πέσει θύματα ενός τριτοκοσμικού φαινομένου.

Πάντως ακόμα και η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο δεν φαντάζει ικανή να αποτρέψει τη συγκέντρωση των θερμόαιμων και τις κόντρες που οργανώνονται και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε τα «λιμανάκια» δεν είναι ο μοναδικός τόπος συνάντησης, καθώς παράνομες κόντρες πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία της Αθήνας, όπως σε τμήματα της Αττικής Οδού, στην περιοχή του Μαραθώνα καθώς και στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ