Αλλάζουν όλα στα «Λιμανάκια» της Αθήνας -Τέλος στα ατυχήματα με εκτεταμένες παρεμβάσεις

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής μόλις ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες επεμβάσεις της Περιφέρειας.

Ενισχυμένη θα είναι η οδική ασφάλεια σε όλο το παραλιακό μέτωπο (Βουλιαγμένη-Σούνιο) της Αττικής μόλις ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών της Περιφέρειας που έχουν ως στόχο την άρση επικίνδυνων σημείων.

Εδώ και αρκετούς μήνες στο παραλιακό μέτωπο έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις τοποθέτησης νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπηπα υψηλής πρόσφυσης και μειωμένου θορύβου, ο οποίος έχει άρει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την επικινδυνότητα στα «Λιμανάκια» τα οποία λογίζονται ως ένα από τα σημεία-παγίδες της παραλιακής λόγω των πολλών διαδοχικών στροφών, αλλά και της ασυνείδητης οδηγικής συμπεριφοράς κάποιων πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Τέλος τα προσπεράσματα στη λεωφ. Βάρκιζας-Σουνίου

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε εργασίες βελτίωσης του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου, στη βάση σχετικής μελέτης με τον τίτλο «Μελέτη για την άρση επικινδυνοτήτων στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας - Σουνίου», προϋπολογισμού 74.400,00 € (με Φ.Π.Α.) στο πλαίσιο της οποίας αναγνωρίστηκαν 20 σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας.

Παραλιακή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των συγκεκριμένων εργασιών, στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό 45%.

Οι εργασίες που υλοποιούνται ενισχύουν την οδική ασφάλεια με συστήματα αναχαίτισης οχημάτων και συστήματα απορρόφησης ενέργειας πρόσκρουσης. Μέχρι στιγμής έχει αυξηθεί ο βαθμός αντιολισθηρότητας και πρόσφυσης με το νέο ασφαλτοτάπητα ενώ έχει ενισχυθεί ήδη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με νέες διαγραμμίσεις και νέες πινακίδες ΚΟΚ .

Επισημαίνεται πως για πρώτη φορά στην Αττική τοποθετούνται ειδικά αντανακλαστικά πτερύγια στον άξονα της οδού για να περιοριστεί η παραβατικότητα και ενέργειες, όπως το παράνομο προσπέρασμα που αποτελεί βασική αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Παραλιακή

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επεμβάσεις αφορούν εργασίες μικρής κλίμακας που υλοποιούνται γρήγορα, με μικρό κόστος και κυρίως χωρίς απαλλοτριώσεις. Εκτελούνται σε τμήμα του άξονα Ε.Ο. 91 Βάρκιζα – Σούνιο, μήκους 1.100 μ. και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα με αρχή τις “Τρύπες Καραμανλή” και τέλος τον σηματοδοτούμενο κόμβο Λουμπάρδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο μήνα Ιούλιου γίνονται οι εξής εργασίας:

  • Εγκατάσταση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων εντός και μετά τα τούνελ, στην κεντρική νησίδα και στις δεξιές οριογραμμές
  • Βελτίωση και συμπλήρωση κατακόρυφης σήμανσης
  • Βελτίωση και συμπλήρωση οριζόντιας σήμανσης (“μάτια γάτας” σε 4 γραμμές. ανακλαστικά πτερύγια στον άξονα)
  • Εγκατάσταση Συστημάτων Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης πριν και μετά τα τούνελ, στην κεντρική νησίδα
  • Κατασκευή παράπλευρης νησίδας διαχωρισμού του parking από το οδόστρωμα κυκλοφορίας

Η μελέτη, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας, την κατασκευή round abouts, παραδρόμων, πεζοδρόμων, κ.λπ.

Νέοι κυκλικοί κόμβοι στην Παραλιακή

Τέλος, στην Παραλιακή θα δημιουργηθούν 10-11 κυκλικοί κόμβοι, ενώ έχει ήδη ανατεθεί στον Αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής η εκπόνηση σχετικής μελέτης. Η δημοπράτηση των έργων για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα γίνει τμηματικά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ