Η νέα Alfa Romeo Giulietta ανοίγει τα χαρτιά της

Alfa Romeo Giulietta render

H Alfa Romeo εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στη μελλοντική της γκάμα τη νέα γενιά της Giulietta, ως αμιγώς ηλεκτρική φυσικά, αλλά αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2028.

Ο CEO της ιταλικής εταιρείας, Jean Philippe Imparato, δεν έχει συμπεριλάβει το μικρομεσαίο hatchback στα νέα μοντέλα που περιμένουμε από την Alfa Romeo τα προσεχή χρόνια, καθώς προτεραιότητα έχουν τα πιο εμπορικά SUV, η νέα Giulia και το μεγάλο -και πιο κερδοφόρο, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας- sedan GTV.

Ανεπίσημα σχέδια της ενδεχόμενης εμφάνισης μιας μελλοντικής Alfa Romeo Giulietta
Ανεπίσημα σχέδια της ενδεχόμενης εμφάνισης μιας μελλοντικής Alfa Romeo Giulietta
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, ο J-P Imparato έχει επιβεβαιώσει ότι η νέα Giulietta είναι ένα από τα μοντέλα που εξετάζεται σοβαρά στο Μιλάνο με λίγο πιο μακροχρόνιο ορίζοντα. Όπως είπε, αν η Alfa Romeo αποφασίσει την αναβίωση του hatchback, η έλευσή του δεν πρέπει να αναμένεται πριν από το 2028.

Ένας βασικός λόγος για αυτό είναι ότι η Alfa Romeo πρέπει να εξασφαλίσει την οικονομική της βάση με πιο κερδοφόρα και δημοφιλή μοντέλα - όπως η νέα Tonale, το μικρότερο SUV Brennero που θα ακολουθήσει και έπειτα η νέα γενιά της Stelvio.

Ένας δεύτερος είναι ότι τα SUV αυτά μπορούν να σταδιοδρομήσουν εμπορικά σε όλες τις αγορές του κόσμου, σε αντίθεση με τη Giulietta που θα είχε ενδιαφέρον κυρίως -αν όχι μόνο- στην Ευρώπη. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στον όγκο των πωλήσεων, αλλά και στο γεγονός ότι η Alfa Romeo επιθυμεί να διευρυνθεί σε παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων για όλες τις αγορές του πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, λοιπόν, οι Ιταλοί δίνουν την έμφασή τους στα εμπορικότερα και παγκοσμίως δημοφιλή SUV, παρότι μια νέα Giulietta θα μπορούσε πολύ εύκολα και με μικρό κόστος να δημιουργηθεί - βασισμένη στις πλατφόρμες και τα μηχανικά σύνολα του ομίλου Stellantis, όπως εκείνα του νέου Peugeot 308.

Οι τελικές αποφάσεις για την αναγέννηση ή μη της Giulietta, όταν η Alfa Romeo θα έχει πια βρει το σταθερό οικονομικό βηματισμό της, θα ληφθούν μέσα στην προσεχή διετία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ