Στα πλάνα της Volvo ένα πολυτελές ηλεκτρικό minivan

Volvo EX90

Η σουηδική εταιρεία αποκάλυψε τον προγραμματισμό των νέων της μοντέλων για τα προσεχή χρόνια, και μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα ηλεκτρικό van που θα παρουσιάσει στο τέλος του 2023.

Η Volvo αποφάσισε να μπει στην κατηγορία των minivans, όπου διαπρέπει η βασική της ανταγωνίστρια Mercedes-Benz. Το κεντρικό στοιχείο διαφοροποίησης του ηλεκτρικού της van θα είναι ο σχεδιασμός του, στο πρότυπο των προδιαγραφών που τέθηκαν με το νέο ΕΧ90, ενώ η διάθεσή του στην κινεζική αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Το εσωτερικό του Zeekr 009
Το εσωτερικό του Zeekr 009
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέση ενημέρωσης, το minivan της σουηδικής εταιρείας θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον Zeekr 009, της εταιρείας που -όπως και η Volvo- ανήκει στον γιγαντιαίο κινεζικό όμιλο Geely.

To minivan 009 της Zeekr, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Geely
To minivan 009 της Zeekr, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Geely

Αυτό σημαίνει ότι θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα SEA, θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 544 ίππων -που, εκτός των άλλων, με την τοποθέτησή τους σε κάθε άξονα θα το κάνουν τετρακίνητο- και ενδεχομένως θα έχει παρεμφερή αυτονομία με τα 822 χιλιόμετρα που προσφέρει το Zeekr 009.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρουσίαση των βραχυπρόθεσμων πλάνων της, η Volvo επιβεβαίωσε την παραγωγή μέσα στο 2023 του συμπαγούς της SUV με την ονομασία ΕΧ30, το οποίο πρόσφατα εθεάθη στις δοκιμές εξέλιξής του σε δημόσιους δρόμους. Θα είναι απευθείας αντίπαλος δύο άλλων B-SUV της Geely, των Smart #1 και Zeekr 003.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ