Το νέο Volvo EX90 θα είναι το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της εποχής μας

Volvo LiDAR 3

Η επερχόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo φέρνει μία νέα εποχή στον τομέα της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η Volvo είναι από τους προπάτορες της ασφάλειας στις μετακινήσεις, με πολλές εφευρέσεις της να μεταφέρονται αυτούσιες σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η πιο γνωστή απ’ όλες είναι η ζώνη ασφαλείας, πατέντα που χάρισε απλόχερα και δωρεάν σε όλους μας η σουηδική εταιρεία.

Volvo LiDAR 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και οι καλύτεροι οδηγοί κάνουν λάθη για διάφορους λόγους, μιας και μπορεί να είναι αποσπασμένοι, αγχωμένοι, νυσταγμένοι ή σε άσχημη κατάσταση που επηρεάζει την οδήγηση. Και όταν οι άνθρωποι δεν είναι στα καλύτερά τους, χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει.

Ως γνωστόν, στόχος της Volvo είναι τα αυτοκίνητά της να έχουν μηδενική συμμετοχή σε ατυχήματα με άλλα οχήματα ή πεζούς και φυσικά να μας μετακινούν με μηδενικούς ρύπους. Η πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι οι στόχοι είναι εφικτοί. Για να ανοίξει όμως νέους δρόμους στην προστασία των ανθρώπων, η Volvo προχωράει ένα βήμα παραπέρα και λαμβάνει υπόψιν της και την κατάσταση του οδηγού.

Volvo LiDAR 2

Αυτό θα το καταφέρει εισάγοντας το σύστημα κατανόησης και παρακολούθησης του οδηγού ως στάνταρ στο επερχόμενο EX90, με το τελευταίο να παρουσιάζεται στις 9 Νοεμβρίου 2022. Το νέο αυτό σύστημα επιτήρησης της καμπίνας σε πραγματικό χρόνο βασίζεται σε μία απλή ιδέα: αν ένα Volvo μπορεί να καταλάβει ότι ο οδηγός του βρίσκεται σε κατάσταση που δεν είναι σε θέση να οδηγήσει, τότε θα φροντίσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να τον βοηθήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το LiDAR που ελέγχεται από ισχυρούς υπολογιστές και ένα πρωτοποριακό λογισμικό, η Volvo Cars ευελπιστεί σε μείωση έως και 20% των σοβαρών ατυχημάτων. Χρησιμοποιεί ένα σετ οκτώ καμερών, πέντε ραντάρ, 16 αισθητήρων που χρησιμοποιούν υπέρηχους και φυσικά τον κορυφαίο αισθητήρα LiDAR.

Με το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90, η κληρονομιά στην ασφάλεια συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφάλειας του νέου EX90 θα είναι πρωτόγνωρος και φέρνει καινοτομίες που θα οδηγήσουν την Volvo πολλά βήματα μπροστά στον τομέα της ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ