Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου SUV της Smart

Smart #3

Μετά την παρουσίαση του Smart #1, η νέα εποχή της εταιρείας -υπό τη Geely- φέρνει το μεγαλύτερό της ηλεκτρικό C-SUV με την ονομασία Smart #3.

Η συνεργασία της Daimler με τον κινεζικό γίγαντα Geely μεταμόρφωσε τη Smart: δεν είναι πλέον κατασκευαστής μικρών citycars, αλλά μεγαλύτερων ηλεκτρικών Crossovers, ξεκινώντας από τo B-SUV Smart #1 που παρουσίασε πρόσφατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενο στη σειρά, όπως αποκάλυψαν φωτογραφίες που κατατέθηκαν στις κινεζικές αρχές, είναι ένα μεγαλύτερο SUV της κατηγορίας C, με την ονομασία #3 - που κάνει πολλούς να υποπτεύεονται ότι ενδέχεται να υπάρξει και ένα ακόμη ενδιάμεσων διαστάσεων μοντέλο με το όνομα #2.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες αυτές, τόσο η βασική όσο και η Brabus έκδοση επιδόσεων του Smart #3 βρίσκονται σε διαδικασία λήψης της τεχνικής έγκρισης από το κινεζικό υπουργείο βιομηχανίας και τεχνολογίας, μιας και θα κατασκευάζεται -και αυτό- στην Κίνα από τη Geely.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, το σχέδιο του Smart #3 υιοθετεί την ίδια φιλοσοφία με το #1, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις για το μεγαλύτερο αμάξωμά του. Κεντρικό ρόλο σε αυτήν έχει τη ενιαία μπάρα φωτός LED στο ρύγχος όσο και στην ουρά, οι ομαλές καμπύλες χωρίς νευρώσεις, και η κεκλιμένη τρίτη κολόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τα σχέδια του Smart #3, κατατέθηκαν στις κινεζικές αρχές και τα διαφορετικά σχέδια των ζαντών του, καθώς και όλες οι επιλογές εξατομίκευσής του - και κυρίως οι διχρωμίες του αμαξώματος με την οροφή, τους καθρέπτες και τον πίσω προφυλακτήρα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, το γερμανο-κινεζικό C-SUV έχει μήκος 4,4 μέτρων, πλάτος 1,8 μ. και ύψος 1,6 μέτρου. Κατά συνέπεια, το Smart #3 είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία, και την εντάσσει στην καρδιά της άκρως εμπορικής παγκοσμίως κατηγορίας των ηλεκτρικών C-SUV. Εκεί θα τοποθετηθεί, άλλωστε, και το αντίστοιχων διαστάσεων μεγενθυμένο νέο MINI Countryman, που έρχεται το 2024 ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές του Smart #3, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται με την επιλογή ηλεκτροκινητήρων απόδοσης 154 ή 268 ίππων. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η χωρητικότητα της μπαταρίας του, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα SEA της Geely.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ