Το Volvo EX90 θα ψυχολογεί τον οδηγό του (video)

Volvo EX90

H ώρα των αποκαλυπτηρίων της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Volvo πλησιάζει και η σουηδική μάρκα προετοιμάζει το έδαφος με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

Μιας και πρόκειται για ένα brand που παραδοσιακά δίνει έμφαση στην ασφάλεια, αντί για αισθητικά teasers, επέλεξε να αποκαλύψει την τεχνολογία που θα φέρει το νέο EX90 και θα αλλάξει μία και καλή την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Το νέο μοντέλο θα φέρει και το νέο Σύστημα Ανάλυσης Οδηγικής Συμπεριφοράς, το οποίο θα συνεργάζεται με μία δέσμη εξωτερικών αισθητήρων κορυφαίας τεχνολογίας. Πως θα λειτουργεί όμως όλο αυτό;

Χρησιμοποιώντας δύο κάμερες για να εντοπιστούν πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι οδηγός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το σύστημα παρατηρεί τα μοτίβα βλέμματος του οδηγού. Με τη μέτρηση του χρόνου κατά τον οποίο ο οδηγός κοιτάζει στον δρόμο εμπρός, και λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές αποκλίσεις, το σύστημα κατανοεί πότε τα μάτια του οδηγού, και ενδεχομένως το μυαλό του, εστιάζουν κάπου αλλού εκτός από την οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως ο οδηγός κοιτάζει το δρόμο για πολύ λίγο; Μπορεί να είναι μία ένδειξη απόσπασης του βλέμματος, πιθανώς διότι κοιτάζει το τηλέφωνο του. Μήπως, κοιτάζει το δρόμο πολύ; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι διανοητικής απόσπασης της προσοχής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο οδηγός απορροφάται από τις σκέψεις του σε σημείο που δεν αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει.

Το χωρητικό τιμόνι επίσης παίζει ένα ρόλο. Ανιχνεύει εάν ο οδηγός απελευθερώνει τη λαβή του στο τιμόνι, παρακολουθώντας έτσι τη σταθερότητα των χειρισμών του.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία για ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο των μοτίβων βλέμματος και του τρόπου χειρισμού του τιμονιού, το αυτοκίνητο θα μπορεί να δράσει κατάλληλα για να βοηθήσει τον οδηγό όταν χρειάζεται. Η βοήθεια μπορεί να αρχίσει με ένα απλό σήμα προειδοποίησης που αυξάνει σε ένταση ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις αυξημένες και ξεκάθαρες προειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο μπορεί ακόμη και να σταματήσει με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, στέλνοντας μία προειδοποίηση στους άλλους χρήστες της οδού μέσω των φώτων αλάρμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε περισσότερα στο video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ