Σε τροχιά ανανέωσης το Audi A3

Audi A3 2023

Η τέταρτη γενιά του γερμανικού συμπαγούς hatchback ανανεώθηκε στα σημεία για το μοντέλο του 2024, σε βαθμό που δοκιμάζεται χωρίς κανένα καμουφλάζ από την εταιρεία του Wolfsburg.

Η ανανέωση αυτή του Audi A3 έρχεται τρία χρόνια μετά την παρουσίαση της τρέχουσας γενιάς του, που έγινε με το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2020.

Οι μικρές βελτιωτικές αλλαγές αποσκοπούν να το κρατήσουν ανταγωνιστικό στις BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class.

Παράλληλα, οι περιορισμένες σχεδιαστικές παρεμβάσεις το ευθυγραμμίζουν με την εικόνα των νέων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, και το κάνουν λίγο πιο μοντέρνο - όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξής του, στις οποίες δεν φέρει το παραμικρό καμουφλάζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις μικρές αυτές αισθητικές αλλαγές περιλαμβάνεται η μετατόπιση του σήματος με τους τέσσερις κύκλους, που επίσης έγινε και λίγο μικρότερο, και η αφαίρεσή του σήματος από την ουρά.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα παραμένουν αναλλοίωτα, αν και με ορισμένες μικρές αλλαγές στα μικρά LED στο εσωτερικό τους. Τέλος, νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας.

Αντίστοιχου βεληνεκούς είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό: το τιμόνι είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένο, και έχουν αλλάξει οι θέσεις ορισμένων διακοπτών στην κεντρική κονσόλα. Ακόμη, ορισμένα από τα υλικά έχουν αντικατασταθεί από πιο βιώσιμα και ανακυκλωμένα / ανακυκλώσιμα.

Μηχανικά δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτα στο φρεσκαρισμένο Α3 - τόσο στη hatchback όσο και στη sedan εκδοχή του. Θα παραμείνουν ακόμα και οι diesel κινητήρες, αν και ενδεχομένως αυτοί θα παύσουν σε δεύτερο χρόνο και σχετικά σύντομα, δίπλα στις εκδόσεις βενζίνης, mild hybrid και plug-in hybrid. Και, βεβαίως, οι κορυφαίες εκδόσεις S3 και RS 3. Θυμίζουμε ότι το Α3 θα γίνει αμιγώς ηλεκτρικό στην επόμενη, πέμπτη γενιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ