Στα σκαριά η Crossover εκδοχή του Audi A3 - Πώς θα μπορούσε να μοιάζει

Audi A3 Allroad render

Η «χωμάτινη» παραλλαγή του Audi A3 βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, και ένας ιδιώτης σχεδιαστής παρουσιάζει την πιθανή εμφάνιση της υπερυψωμένης έκδοσης του γερμανικού hatchback.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές της νέας αυτής έκδοσης της τέταρτης γενιάς του γερμανικού αυτοκινήτου, και ο ειδικός του CGI Nikita Chucko από τον ρωσικό ιστότοπο Kolesa προχώρησε στη δημιουργία ενός -ανεπίσημου- σχεδίου για την πιθανή εμφάνιση του.

Για τη δημιουργία του ο Chucko βασίστηκε στις σχεδιαστικές αλλαγές και προσθήκες που έχουν γίνει στις Cross εκδοχές άλλων μοντέλων της Audi, όπως στο A1 Citycarver και στις wagon εκδόσεις των Α4 και Α6. Η πιο λογική εξέλιξη είναι να υιοθετήσει και το all-terrain Α3 τις ίδιες τροποποιήσεις, συνεπώς το σχέδιο αυτό πιθανότατα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυριότερη αλλαγή είναι η αύξηση του ύψους από το έδαφος, για να αποκτήσει το Α3 τα Crossover χαρακτηριστικά. Το Α1 Citycarver έχει ψηλώσει κατά 40 χιλιοστά σε σχέση με το συμβατικό hatchback A1, και παράλληλα διαθέτει περιμετρικά πλαστικά στα μαρσπιέ, τους θόλους των τροχών και τους τροποποιημένους προφυλακτήρες. Σχεδιαστικές παρεμβάσεις έχουν γίνει επίσης και στη γρίλια.

Το Α3 τέταρτης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, την ίδια με τα VW Golf, Seatl Leon, Skoda Octavia. Έχει την ίδια γκάμα κινητήρων με τα τελευταία, συν κάποια ακόμα ισχυρότερα μοτέρ του ομίλου. Προς το παρόν το A3 διατίθεται σε εκδόσεις Hatchback και Sedan, που είναι όλες εμπροσθοκίνητες - με εξαίρεση τα κορυφαίες σε επιδόσεις τετρακίνητα S3 και RS 3.

Παρότι θα έχει λίγο πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα, όμως, η Cross έκδοση του Α3 δεν αναμένεται να αποκτήσει το σύστημα τετρακίνησης. Ωστόσο, μπορεί η ονομασία της να περιλαμβάνει τον όρο Allroad, που συνήθως συνοδεύει τις «χωμάτινες» εκδόσεις μεγαλύτερων μοντέλων του Ingolstadt.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ