Έρχεται το νέο Audi A3 -Τι αλλάζει

Έρχεται το νέο Audi A3 2023

Το Audi A3 πλησιάζει στο μέσο της εμπορικής του σταδιοδρομίας με τη γερμανική εταιρεία να βρίσκεται στη διαδικασία ανανέωσης του μικρομεσαίου μοντέλο της.

H τέταρτη γενιά του A3 βρίσκεται στην παραγωγή από το 2023 και η Audi, έχοντας αποφασίσει για όλες τις απαραίτητες αλλαγές και αναβαθμίσεις που χρειάζεται ο εκπρόσωπός της στην μικρομεσαία κατηγορία, δοκιμάζει ήδη το μοντέλο της σε πραγματικές συνθήκες.

Οι αλλαγές αφορούν φυσικά όλη την γκάμα του Audi A3 και αυτό φαίνεται και σε ένα από τα μοντέλα των δοκιμών που εντοπίστηκε να αξιολογείται, το οποίο πιστεύεται ότι είναι η πιο σπορ έκδοση του μικρομεσαίου των Γερμανών, το S3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το καμουφλάζ να καλύπτει το αμάξωμα περιμετρικά και στο κάτω μέρος του, η Audi φαίνεται να ετοιμάζει μικρές αισθητικές αλλαγές για το A3 με στόχο την επικαιροποίηση της εμφάνισής του.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στη σχεδίαση των προφυλακτήρων τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος, ενώ διαφορετικά φαίνεται να παρουσιάζονται και τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου, αναφορικά τουλάχιστον με την εσωτερική σχεδίαση και διάταξη των LED. Περαιτέρω αλλαγές φαίνεται να έχουν προγραμματιστεί και για τις ποδιές του Audi A3, οι οποίες μπορεί να επηρεάζουν και τις πόρτες στη σχεδίαση του κάτω μέρους τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν φαίνεται να έχουν προγραμματιστεί αλλαγές για τις μεταλλικές επιφάνειες του A3, το οποίο θα διατηρήσει τις έντονες ακμές στο ύψος των ώμων του αμαξώματος. Παράλληλα στη γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου θα προστεθεί και μία πιο σκληροτράχηλη έκδοση με crossover χαρακτηριστικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος για όλους εκείνους που δεν θέλουν να μεταβούν στην κατηγορία των SUV.

Το εσωτερικό του μικρομεσαίου της Audi παραμένει μυστήριο, αν και λογικά θα υπάρξουν και εκεί αλλαγές, τουλάχιστον αναφορικά με τα διαθέσιμα φινιρίσματα σε ταμπλό και πόρτες, όπως και για τις επενδύσεις των καθισμάτων.

Για την γκάμα των κινητήριων συνόλων, δεν θα υπάρξουν λογικά εκπλήξεις με τα ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα να ενισχύουν την αποδοτικότητα και την οικονομία των μοτέρ εσωτερικής καύσης. Το δίλιτρο μοτέρ του S3 θα αποτελεί την κορυφαία από πλευράς απόδοσης πρόταση και αναμένεται να αυξήσει την απόδοσή του καθώς δεν έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί η παραγωγή του RS3 των 400 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ντεμπούτο του ανανεωμένο A3 αναμένεται αυτή τη χρονιά και λογικά η εμπορική του διάθεση θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Αυτό θα είναι το τελευταίο Audi A3 που θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης με την γερμανική εταιρεία να παρουσιάζει από το 2025 και μετά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ