Στο «σφυρί» η σπάνια συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων τηλεοπτικού αστέρα

Mike Brewer Citroen SM

Ο Mike Brewer, παρουσιαστής της δημοφιλούς στη Βρετανία και στις ΗΠΑ τηλεοπτικής σειράς «Wheeler Dealers» που ανακατασκευάζει κλασσικά αυτοκίνητα, αποφάσισε να πουλήσει ορισμένα συλλεκτικά κομμάτια της προσωπικής του συλλογής.

Η εκπομπή «Wheeler Dealers» προσεγγίζει τηλεοπτικό κοινό παγκοσμίως που φτάνει τα 100 εκατομμύρια τηλεθεατές, και ο Brewer δεν είναι μόνο ο παρουσιαστής της, αλλά και ένας εξειδικευμένος έμπορος ανακατασκευασμένων κλασσικών αυτοκινήτων - με την εταιρεία του, Mike Brewer Motors.

Τώρα ο δημοφιλής παρουσιαστής αποφάσισε να πουλήσει 5 αυτοκίνητα της προσωπικής του συλλογής. Αρχικά, τα αυτοκίνητα αυτά θα αποτελέσουν εκθέματα της Έκθεσης Κλασσικών Αυτοκινήτων του Birmingham της Βρετανίας στις 13 Νοεμβρίου 2021, και έπειτα θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Silverstone Auctions. Ο τελευταίος είχε κάνει τη δημοπρασία 8 αυτοκινήτων του Richard Hammond, πρώην αστέρα του «Top Gear» και νυν της εκπομπής «The Grand Tour».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα εντυπωσιακότερα κλασσικά αυτοκίνητα που ο Brewer βγάζει στο «σφυρί» είναι η Citroen SM 2.7 του 1972 - ένα εμβληματικό αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας, το οποίο παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης το 1970. Βασισμένη στην επιτυχία της DS, διέθετε κινητήρα V6 της Maserati ισχύος 170 ίππων.

Ο Brewer, με τους μηχανικούς του, την αποσυναρμολόγησαν και την ανακατασκεύασαν εk βαθέων, πριν την παρουσιάσουν στην έκθεση του Birmingham το 2018. Το αυτοκίνητο κατέκτησε ένα βραβείο «Concours d’Elegance», και επίσης θα παρουσιαστεί από τον Jeremy Clarkson σε ένα από τα επερχόμενα επεισόδια του «The Grand Tour».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή που ο Brewer βγάζει προς πώληση περιλαμβάνει, ακόμη, δύο άριστα διατηρημένα κλασσικά - ένα Mini Cooper 1275 S του 1967 και ένα Austin Seven Mini του 1961. Το δεύτερο, μάλιστα, είναι ένα από τα σπάνια Mini Mk1 με μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα στο δάπεδο - το οποίο η βρετανική εταιρεία αφαίρεσε νωρίς από την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Το Mini Cooper 1275 S έχει επίσης μεγάλη συλλεκτική αξία, διότι το συγκεκριμένο οδηγούσε ο John Cooper αυτοπροσώπως, πριν το πουλήσει σε έναν καλιφορνέζο συλλέκτη τη δεκαετία του 1980. Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Brewer αγόρασε τα δύο αυτοκίνητα από τον Αμερικανό συλλέκτη Phil Reed.

Ο Brewer, επίσης, διαθέτει σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ανακατασκευασμένο Ford Cortina Lotus Mk1 του 1966. Το αγγλικό sport sedan, που κατασκευαζόταν τη δεκατία του '60, διαθέτει κινητήρα 1.557 κ.εκ. και -στην αγωνιστική του εκδοχή- λάμβανε μέρος σε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα αντίτυπό του το 2019 είχε πουληθεί έναντι 255.000 Ευρώ. Το αντίτυπο που έχει στα χέρια του ο Brewer κυκλοφόρησε το 1966 και δέχθηκε πλήρη ανακατασκευή το 1999. Είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα Ermine White σε συνδυασμό με το πράσινο Sherwood Green.

Η δημοπρασία των αυτοκινήτων του τηλεοπτικού αστέρα περιλαμβάνει, τέλος, και μία Ferrari 360 Spider F1 του 2002. Με κινητήρα V8 χωρητικότητας 3.6 λίτρων, αποδίδει 394 ίππους και έχει το χρώμα Tour De France Blu.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ