Ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα Citroen 2CV, που... δεν πωλήθηκε ποτέ!

Citroen 2CV Charleston δημοπρασία ρεκόρ 2021

Σε εντυπωσιακή τιμή ρεκόρ πωλήθηκε ένα «φάντασμα» Citroen 2 CV Charleston με μόλις εννέα χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Τι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό;

Το ποσό ρεκόρ των 141.960 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει ένα άψογο από κάθε άποψη Citroen 2CV Charleston του 1990, σε δημοπρασία που πραγματοποίησε η γαλλική Aguttes στα τέλη Αυγούστου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών που το ήθελαν να συγκεντρώνει ένα ποσό κοντά στα 50.000-70.000 ευρώ, έπειτα και από τον τελευταίο χτύπο του σφυριού.

Το εν λόγω 2CV Charleston, ένα από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν, αποτελεί μια πραγματική «χρονοκάψουλα» όπως αναφέρεται και στο site της γαλλικής εταιρίας δημοπρασιών, για συγκεκριμένους λόγους που το κάνουν πραγματικά μοναδικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μόλις εννέα χιλιόμετρα στο οδόμετρο του, το συγκεκριμένο 2CV δεν πωλήθηκε ποτέ «επίσημα» από το εργοστάσιο, δεν έχει ταξινομηθεί ποτέ, ενώ αυτό που ίσως το κάνει ακόμη πιο σπάνιο είναι το γεγονός ότι συνοδεύεται από πιστοποιητικό "αίτησης για ταξινόμηση" εκείνης της εποχής! Ως εκ τούτου, σαν δεν είναι το μοναδικό, είναι από τα ελάχιστα που πρέπει να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο που δεν έχει καν τρύπες στα πάνελ του αμαξώματος που θα δέχονταν υπό κανονικές συνθήκες τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η κατάσταση του 2CV Charleston που έμεινε κρυμμένο για τρεις δεκαετίες είναι απαράμιλλη και απολύτως εργοστασιακή, μέχρι και τον.. αέρα που βρίσκεται στα ελαστικά του, πόσο μάλλον τα υγρά φρένων και τα λάδια του κινητήρα και του κιβωτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα μάλιστα και με την περιγραφή του μικρού γαλλικού θρύλου, τα εννέα χιλιόμετρα που έχει στο οδόμετρο του δεν αποκλείεται να καταγράφηκαν καθώς το μοντέλο περνούσε από τη μία γραμμή του εργοστασίου στην άλλη, για τη συναρμολόγηση του, αλλά και τις όποιες δοκιμές έγιναν έπειτα από την ολοκλήρωση της σε πραγματικές συνθήκες.

Από το 1948 που ξεκίνησε η διάθεση του έως και τον Ιούλιο του 1990 που παρήχθη το τελευταίο, η παραγωγή του εμβληματικού 2CV έφτασε στα 5,1 εκατ. αντίτυπα. Αυτό είναι που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την τροπή που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η αξία του γαλλικού θρυλικού μοντέλου, όταν εμφανίζονται σε δημοπρασίες άψογα παραδείγματα, με ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, τα οποία «χτυπάνε» τιμές κοντά στα 50.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ