Η συλλογή αυτοκινήτων των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Brunei Car Collection

Με περισσότερα από 7 χιλιάδες αυτοκίνητα -μεταξύ των οποίων και πολλά κορυφαία supercars και πρωτότυπα των τελευταίων δεκαετιών- συνολικής αξίας άνω των 3,4 δισεκατομμυρίων Ευρώ, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι κατέχει πιθανότατα την ακριβότερη συλλογή του πλανήτη.

Ο Σουλτάνος Hassanal Bolkiah του Μπρουνέι είχε προκαλέσει παγκόσμια εντύπωση στο παρελθόν όταν ξόδεψε μεμιάς 475 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια σειρά από Rolls-Royce, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μια ολόχρυση Silver Spur που από μόνη της κόστιζε 14 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα στεγάζονται στο τεράστιο τολ ενός αεροδρομίου, και απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι για τη φροντίδα και τη φύλαξή τους. Θεωρητικά θα υπάρχει ένας πλήρης κατάλογος όλων των αυτοκινήτων που βρίσκονται εκεί, αλλά ο Σουλτάνος του Μπρουνέι δεν τον έχει δώσει στη δημοσιότητα.

Από φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, όμως, φαίνεται πως η συλλογή δεν αποτελείται μόνο από αυτοκίνητα που βγήκαν στην παραγωγή, αλλά και από ορισμένα εξαιρετικά σπάνια πρωτότυπα supercars - όπως η στιλπνή αλλά λίγο άσχημη Ferrari Mythos του 1989.

Η Ferrari, άλλωστε, έχει την τιμητική της στη συλλογή, καθώς δίπλα στη Mythos βρίσκονται και μοντέλα όπως οι FX, F40, F50, 456 GT Venice και 512BB. Ορισμένες από τις κορυφαίες Mercedes-Benz που βρίσκονται σε αυτό το τολ της Μέσης Ανατολής, επίσης, είναι οι C63 AMG, SL R129, S73 T AMG Wagon και CLK GTR, ενώ η συλλογή περιλαμβάνει και την εντυπωσιακή Porsche 959.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, ο Σουλτάνος διαθέτει και αυτοκίνητα όπως η Aston Martin V8 Vantage Special Series II, οι Lamborghini Diablo και Urraco, μία Jaguar XJ220, μια Bentley Dominator, μία BMW Nazca M12, μία McLaren F1 και τα Koenigsegg Agera CC GT και CCXR.

Δείτε video με τη συλλογή του Σουλτάνου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ