Το Renault Scenic μετασχηματίζεται σε SUV

Renault Scenic 2024

To Renault Scenic θα συνεχίσει την πορεία του, εγκαταλείποντας παρόλα αυτά τις αναλογίες ενός τυπικού MPV για χάρη τις δυναμικότερης όψης ενός SUV.

Μια άνω τελεία στην πορεία του ως πολυχρηστικό όχημα πρόκειται να τοποθετήσει το Renault Scenic.

Το δημοφιλέστερο MPV της ευρωπαϊκής αγοράς αλλάζει χαρακτήρα και κατηγορία, υποκύπτοντας στην ανάγκη των κατασκευαστών για τη δημιουργία όλο και περισσότερων SUV στην γκάμα τους.

Διατηρώντας, λοιπόν, το εξαιρετικά δημοφιλές brand name του, το Scenic πρόκειται να αλλάξει προσανατολισμό, υιοθετώντας όχι μόνον τις αναλογίες αλλά και τις ιδιότητες ενός τυπικού οχήματος ελευθέρου χρόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μετασχηματισμός του Scenic έχει ήδη προαναγγελθεί από τον επικεφαλής της Renault Luca de Meo και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να υλοποιηθεί το 2024, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των SUVs.

Αυτή ωστόσο δεν θα είναι η μοναδική ιδιαιτερότητα του νέου Renault Scenic, το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα του επίσης νέου Megane ακολουθώντας το ηλεκτροκίνητο παράδειγμά του.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Renault Scenic του 2024 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της γαλλικής φίρμας να περάσει στη νέα-ηλεκτρική εποχή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το γεγονός άλλωστε ότι δεν θα διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης στην γκάμα του θα του επιτρέψει να διαφοροποιηθεί από το πολυαναμενόμενο Renault Austral, το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό εκπρόσωπο της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των SUVs.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανή, τέλος, θα πρέπει να θεωρείται και η σημαντική αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων του αυτοκινήτου, σε σχέση με το Megane-e, ώστε να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο οι προϋποθέσεις φιλοξενίας έως και επτά επιβατών στο εσωτερικό του.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ