Το μυστηριώδες Renault με κινητήρα υδρογόνου

Renault Concept

Η Renault μπαίνει στη μάχη του υδρογόνου με ένα μυστηριώδες πρωτότυπο ότι οποίο θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Μάιο.

Η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει τον έναν πυλώνα ανάπτυξης της βιώσιμης κινητικότητας, όχι όμως και τον μοναδικό, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κατασκευαστές οι οποίοι αναζητούν νέες εφαρμογές με σκοπό να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μετά την Toyota, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο και η Renault ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι, ευελπιστώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει στο οπλοστάσιό της τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο πρωτότυπο της Renault θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Μάιο και πέρα από τον κινητήρα υδρογόνου που θα τοποθετείται κάτω από τις επιφάνειες του αμαξώματός του θα διακρίνεται και για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, τα οποία θα περιορίζουν περαιτέρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Κρίνοντας από την πρώτη και μοναδική φωτογραφία η οποία δόθηκε στο φως της δημοσιότητας, το πρωτότυπο Renault θα ακολουθεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα παραπέμποντας στην σύγχρονη εκδοχή του Renault 5 που επίσης πρόκειται να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στη γραμμή παραγωγής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γνωστό σε όλους Megane έχει ήδη αλλάξει σελίδα, μιας και η νέα γενιά του γαλλικού hatchback προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα σε ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ θα ακολουθήσουν στην ίδια ακριβώς λογική τόσο το Renault 5 όσο και το Renault 4.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ