Αυτό είναι το πιο... ευαίσθητο ραντάρ ταχύτητας στον κόσμο -Μοιράζει κλήσεις με όριο τα 10 χλμ./ώρα

Radar ταχύτητας στα 10 χλμ./ώρα 2022

Οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η εγκατάσταση ενός ραντάρ σε αστικό δρόμο που ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 10 χλμ./ώρα.

Τα χαμηλά όρια ταχύτητας σε αστικό περιβάλλον θεωρούνται απαραίτητα, όπως άλλωστε και η τήρηση των ορίων από τους οδηγούς των οχημάτων, ώστε να διασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας αλλά και η ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου, ευάλωτων και μη.

Ωστόσο κάποιες φορές οι αρχές επιβάλλουν πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας που μπορούν να θεωρηθούν όχι μόνο ακραία αλλά σχεδόν μη εφαρμόσιμα με τον σκοπό επιβολής τους να αμφισβητείται ανοιχτά. Αυτή είναι και η περίπτωση εγκατάστασης ραντάρ ταχύτητας στην πόλη Άντερλεχτ του Βελγίου, το οποίο έχει ρυθμιστεί για να «μοιράζει» κλήσεις σε όσους οδηγούς οχημάτων υπερβαίνουν τα 10 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τοπικά μέσα του Βελγίου που αναφέρονται στο γεγονός, στη Λεωφόρο de la Societe Nationale έχει τεθεί όριο ταχύτητας στα 10 χλμ./ώρα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο λόγος του νέου και εκνευριστικά χαμηλού ορίου ταχύτητας είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένος δρόμος που όχι μόνο έχει γεμίσει με λακκούβες αλλά επειδή δεν έχει γίνει κάποια μεγάλης έκτασης συντήρηση τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να επανέλθει -έχουν πάθει ζημιά και τα θεμέλιά του- και χρειάζεται ολική ανακατασκευή.

Το όριο των 10 χλμ./ώρα μπήκε από τη δημοτική αρχή για την προστασία των διερχόμενων οχημάτων αλλά και για να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία ο δρόμος καταστρέφεται έως ότου ξεκινήσει η αποκατάστασή του που έχει οριστεί στα τέλη του 2022 ή τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σα να μην έφτανε όμως η πινακίδα ο δήμος της Άντερλεχτ, ο οποίος έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να επισκευάσει το δρόμο, αποφάσισε να τοποθετήσει και ραντάρ, το οποίο «συλλαμβάνει» τους παραβάτες σε ταχύτητα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούταν ανέφικτη για τεχνικούς λόγους.

Και ενώ κάποιοι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν να καλωσορίζουν το νέο και πού χαμηλό όριο, άλλοι δηλώνουν εκνευρισμένοι καθώς, εκτός από τους πεζούς που δεν τρέχουν περνώντας από το σημείο, ακόμη και οι ποδηλάτες δυσκολεύονται να το τηρήσουν, πόσο μάλλον οι οδηγοί αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Αυτή η μερίδα κατοίκων μάλιστα κατηγορεί τον δήμο ότι ο μοναδικός λόγος που τοποθέτησε το ραντάρ ήταν εισπρακτικός.

Για το ίδιο το ραντάρ ταχύτητας και την δυνατότητα που έχει να εντοπίζει οχήματα που κινούνται με τόσο χαμηλή η μόνη πληροφορία που υπάρχει ότι πρόκειται για συσκευή LiDAR μια συσκευή νέας τεχνολογίας, η οποία, σε αντίθεση με τα πιο συμβατικά συστήματα, είναι σε θέση να εντοπίζει και να καταγράφει οχήματα και με ταχύτητες κάτω από 50 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ