Αυτά είναι τα νέα «αόρατα» ραντάρ ταχύτητας –Σε ιδιωτικά οχήματα για να μην αναγνωρίζονται

κινητά ραντάρ αυτοκίνητα Γαλλία 2022

Περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα με ραντάρ μπαίνουν στη μάχη για τον εντοπισμό όσων παραβαίνουν τον ΚΟΚ στη Γαλλία κάνοντας έτσι πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους από επίδοξους και μη παραβάτες.

Η αστυνόμευση των δρόμων μέσω συμβατικών αυτοκινήτων που δεν φέρουν διακριτικά αλλά είναι εξοπλισμένα με κινητά ραντάρ ταχύτητας είναι ένας από τους τρόπους που η γαλλική Τροχαία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα με κινητά ραντάρ, τα οποία δεν φέρουν κάποιο διακριτικό χρησιμοποιούνται ευρέως στη Γαλλία για τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ απλά η γνώση ότι στο δρόμο υπάρχουν τέτοια «συνεργεία» μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της αποθαρρυντικά για εκείνους που θέλουν να κινηθούν με υψηλότερη ταχύτητα από εκείνη που υποδεικνύει ο νόμος. Μάλιστα οι Γάλλοι δεν έχουν διστάσει να μεταφέρουν μέρος των ραντάρ και σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα για τον εντοπισμό των παραβατών.

Σύμφωνα και με τελευταία δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου τα κρυφά κινητά ραντάρ που περιπολούν τους γαλλικούς αυτοκινητόδρομους θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες ακόμη περισσότερα αφού στο στόλο αναμένεται να προστεθούν νέα ιδιωτικά αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά, τα οποία πριν χρησιμοποιούνταν από τις αστυνομικές αρχές.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί ένας οδηγός να εντοπίσει τα αυτοκίνητα ραντάρ της γαλλικής Τροχαίας είναι να εντοπίσει την κάμερα που βρίσκεται τοποθετημένη πάνω στο ταμπλό τους ή τον μεγάλο αισθητήρα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σχήματος που βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω παρμπρίζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κινητά ραντάρ των Γάλλων μπορούν να λειτουργούν τόσο εν κινήσει όσο και στατικά, ενώ όταν ενεργοποιηθούν η λειτουργία τους είναι «αυτόνομη». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, στους γαλλικούς δρόμους κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή περίπου 400 αυτοκίνητα ραντάρ εκ των οποίων τα μισά από αυτά έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα ραντάρ ανήκουν κυρίως στην κατηγορία των μικρών και των μικρομεσαίων με τον στόλο να μην αποτελείται μόνο από μοντέλα τελευταίας γενιάς αλλά και προηγούμενης. Παράλληλα, οι διαφορετικοί τύποι του αμαξώματος -από hatchback και sedan έως και μικρά van- εξασφαλίζουν και την καλύτερη «ενσωμάτωσή» τους στους αυτοκινητόδρομους αφού δεν διαφέρουν από εκείνα των υπόλοιπων οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοφιλή μοντέλα που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι ως κινητήρα ραντάρ είναι, μεταξύ άλλων, το Renault Megane στις τρεις τελευταίες γενιές τους, τα Peugeot 208, 308 και 508 το Citroen Berlingo και το Dacia Sandero, αλλά και αυτοκίνητα «αλλοδαπών» κατασκευαστών όπως είναι το Ford Fiesta, το VW Golf και το Seat Leon.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ