Κάμερα-ραντάρ, το νέο «όπλο» στην ασφάλεια των ποδηλατών

Garmin κάμερα-ραντάρ για ποδήλατο 2022

Μια συσκευή που βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας των ποδηλατών έχει η Garmin με την κάμερα-ραντάρ που καταγράφει την κίνηση και προειδοποιεί τον ποδηλάτη.

Σίγουρα ένα από τα καθημερινά άγχη που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες που κινούνται σε δημόσιο δρόμο αφορά τα οχήματα που κινούνται πίσω τους ή έρχονται για να τους προσπεράσουν. Η Garmin κάνει αυτή τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική με την κάμερα-ραντάρ RCT715.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω συσκευή της Garmin είναι μικρή σε διαστάσεις και τοποθετείται σε δική της βάση στο παλουκόσελο, ενώ φέρει και κόκκινο ρυθμιζόμενο LED που την κάνει να χρησιμεύει ως πίσω φως. Η RCT715 έρχεται να διευρύνει τα συστήματα ασφάλειας για ποδήλατα που προσφέρει η Garmin αφού ενσωματώνει το ραντάρ της εταιρείας που ήταν εδώ και χρόνια διαθέσιμο στην αγορά σε μια συσκευή που φέρει και κάμερα καταγραφής δεδομένων αλλά και κόκκινο φως.

Με κάποιο όχημα να προσεγγίζει από πίσω το ποδήλατο, ο ποδηλάτης ενημερώνεται στην οθόνη του για την προσέγγιση με αλλαγή χρώματος στην οθόνη (ανοιχτές καφέ κάθετες γραμμές στα άκρα της) αλλά και με μια κινούμενη τελεία στα δεξιά της οθόνης που «κινείται προς το ποδήλατο». Όταν το όχημα φτάσει δίπλα στο ποδήλατο η προειδοποίηση γίνεται πράσινη -αν δεν υπάρχει άλλο όχημα που πλησιάζει- για να καταλάβει ο ποδηλάτης ότι το διερχόμενο όχημα δεν βρίσκεται στη λωρίδα του, ενώ αν το όχημα πλησιάζει το ποδήλατο με μεγάλη ταχύτητα τότε οι γραμμές γίνονται κόκκινες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ποδηλάτης έχει τη επιλογή να καταγράφει διαρκώς όσα εκτυλίσσονται πίσω του ή να ρυθμίσει τη συσκευή της Garmin να καταγράφει video μόνο όταν πλησιάζει ένα όχημα. Σε περίπτωση μάλιστα που ανιχνεύσει πτώση η κάμερα-ραντάρ αποθηκεύει τα τελευταία δευτερόλεπτα του video στην κάρτα που φέρει (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συμβάν), ενώ δίνει τη δυνατότητα να «κατεβάσει» κάποιος το κλιπ στο κινητό του χωρίς να αφαιρέσει την κάρτα.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις η κάμερα της Garmin, η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως, καταγράφει εικόνα ποιότητας 1080 ή 720 p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Με την κάμερα να καταγράφει διαρκώς, η μπαταρία αρκεί για ένα χρονικό διάστημα από τέσσερεις έως και έξι ώρες, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται το LED φως.

Η τιμή της Garmin RCT715 κάμερας-ραντάρ φτάνει είναι περίπου 400 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ